V OBJEMU NARAVE: JESENSKI ODDIH NA POHORJU

Loading dogodki

V OBJEMU NARAVE: JESENSKI ODDIH NA POHORJU

295€ – 365€

Pridružite se nam na nepozabnem jesenskem oddihu, kakršnega še nismo ponujali! Bogat program, uporabna darila za udeležence in ugodna cena. Potopite se v sprostitev in obnovitev sredi čudovitega Pohorja, kjer bomo nastanjeni v krasnem Pohorje Village Wellbeing Resort, kjer je pristen objem gozda, le korak stran od vaše nastanitve. 

Od 22. do 24. novembra se predajte objemu narave, prebujanju ustvarjalnosti, meditaciji, aktivaciji ter sprostitvi telesa in zvočni masaži. Prijazno vabljeni na 3-dnevni oddih v organizaciji Asteya yoge.

Doživite:

 • Prakse joge, pranajame in meditacije z Anjo.
 • Lončarsko delavnico z Evo – Eva Prepeva.
 • Zvočno meditacijo z Živo – Vivine.
 • Gibalno delavnico Pretočno telo s Katarino Barbaro

In ne zamudite:

 • Sprehodov po gozdu za ponovno povezovanje z naravo.
 • Brezplačen obisk savne za sprostitev in pomlajevanje.

Vsak udeleženec bo prejel:

 • Novo eKO potovalno blazino znamke (eKO® SuperLite travel yoga mat) Manduka Europe.*
 • Uporabno darilo podjetja Quotelife
 • Poleg tega pričakujte še kakšno prijetno presenečenje!

*Ob prijavi do najkasneje 4. novembra oz. do zapolnitve prostih mest.

Za zagotovitev svojega mesta nas kontaktirajte na info@asteya.si.

“Early bird” cene se gibljejo od 295€ do 335€ na osebo. Pridružite se nam za trenutke tišine, umirjenosti in miru, ki so v današnjem hitrem tempu življenja vse bolj cenjeni. 

Se vidimo tam! 

 

PROGRAM NA KRATKO

Petek, 22. november:

 • Check in od 14. ure.
 • Prosto (čas v naravi, koriščenje bazena in/ali savne,…).
 • 17.00 Uvod v vikend in nežna, spoznavna Slow-flow praksa joge.
 • 18.00 Večerja.
 • 19.30 Zvočna meditacija z Živo – Vivine Živa .

Sobota, 23. november:

 • 8.00 Jutranja prebujajoča vinyasa joga in pranajama z Anjo.
 • 9.00 Zajtrk.
 • 10.30 Lončarska delavnica z Eva Prepeva.
 • Prosto.
 • 18:00 Večerja. 
 • 19.30 Gibalna delavnica: Pretočno telo s Katarino Barbaro.

Nedelja, 24. november:

 • 8.00 Jutranja prebujajoča vinyasa joga in pranajama z Anjo.
 • 9.00 Zajtrk.
 • Odjava iz sob do 10.00 ure.

Dopuščamo možnost za manjše časovne in vsebinske spremembe, ter prilagoditev programa.

 

PODROBNEJŠI OPIS PROGRAMA

LONČARSKA DELAVNICA Z EVO (Eva Prepeva)

Pod imenom Eva Prepeva ustvarja diplomirana slikarka Eva Ketiš, ki je med študijem na Akademiji leta 2015 ponovno odkrila svojo ljubezen do gline, ter se tako odločila za samostojno pot lončarke. Svojo delavnico ima v Mariboru, kjer nastaja vse od keramičnega nakita, pa do uporabnih in dekorativnih izdelkov iz keramike. Glina jo sicer spremlja že od majhnega, ko je svojega očeta opazovala med delom na lončarskem vretenu, kjer je skupaj z vazami raslo tudi njeno navdušenje do tega čudovitega materiala.


Joga in glina gresta čudovito skupaj. Gre za dve meditativni praksi, ki prizemljujeta, umirjata in omogočata globlji stik s samim sabo in z naravo. Na lončarski delavnici v sklopu joga oddiha z Asteya yoga na Pohorju se bomo v duhu oddiha z glino povezali na čim bolj prvinski način, kar pomeni da bomo izhajali iz okrogle gmote gline v rokah, ki ji bomo lastnim dotikom preko tehnike ščipanja (pinching tehnique) vdihnili obliko in karakter. Pri tem bomo skušali čim bolj slediti notranjemu navdihu, se umiriti in prepustiti magiji, ki se bo zgodila, ko bomo pričeli z oblikovanjem. Vsaka udeleženka/udeleženec si bo tako izdelal/a čisto svojo skodelico za svoj najljubši jutranji napitek. Izdelki bodo nato v peči za keramiko tudi dvakrat odžgani in poglazirani, tako da bodo primerni za vsakodnevno uporabo in bodo uspešno botrovali zobu časa.

ZVOČNA MEDITACIJA Z ŽIVO (Vivine)

Vaša naloga bo ležati v udobnem položaju z zaprtimi očmi, med tem, ko boste poslušali instrumente, kot so kristalne, tibetanske posode, gong in druge instrumente, ki vas bodo popeljali do globoke sprostitve.

Ti instrumenti proizvajajo vibracije, ki celico spodbudijo, da ujame svoj ritem. Vsak organ ima svojo frekvenco, vsaka celica vibrira drugače, v svojem ritmu in če je izven ritma, je celica poškodovana. S pomočjo vibracij instrumentov, kot je gong, tibetanske in kristalne posode, pa se celica sinhronizira z vibracijami instrumentov in preide nazaj v svoj ritem oziroma frekvenco. V vašem telesu pa se bo poleg zgoraj navedenega začel odvijati tudi proces razstrupljanja, ustvarila se bo boljša povezava z vašim resničnim jazom, zvišala se vam bo osebna vibracija, sprostitev čustev in olajšanje le teh, boljša koncentracija, senzitivnost in uporaba intuicije.

Živa je certificirana učiteljica joge in se zadnje 7 let že aktivno izobražuje o zdravljenju z zvokom. V tem času je izvedla že več kot 100 skupinskih zvočnih meditacij po celi Sloveniji.

Njej pristop je celosten, a preprost in pristen. Zvočne meditacije izvaja intuitivno. Nič ni vnaprej planirano, le namen. Na začetku meditacije se poveže s seboj in višjimi silami, katerim odpre kanale, skozi katere je vodena. Zato je vsaka njena zvočna meditacija edinstvena in prilagojena energijam ter potrebam skupine.

Na dogodku bo možnost tudi izbirati orakelj karte, ki pokažejo točno tisto sporočilo ali vodilo, ki ga v danem trenutku potrebujemo. To sporočilo je lahko tudi namera, v katero usmerjamo energijo za manifestacijo tekom dogodka. Morda je potrdilo, da smo na pravi poti ali vodič, inspiracija kaj v življenju je dobro, da spremenimo.

GIBALNA DELAVNICA PRETOČNO TELO (Katarina Barbara)

Katarina Barbara se je kot otrok ukvarjala z gimnastiko, baletom in modern plesno tehniko. Njeno kreativno raziskovanje sodobnih plesnih tehnik se je začelo v bazi Center Plesa Maribor. Kasneje je izobraževanje nadaljevala na priznani akademiji SEAD v Salzburgu, ki jo je leta 2014 zaključila kot diplomirana plesalka sodobnega plesa ter istega leta pridobila status samozaposlene v kulturi, kjer deluje kot plesalka, koreografinja in pedagoginja. Katarina je član komisije za podeljevanje nacionalnih poklicnih kvalifikacij za plesalce in koreografe. Na svoji poti profesionalne plesalke je sodelovala s številnimi koreografi doma in v tujini, koreografirala razne miniature kot tudi celovečerne plesne predstave. Preizkusila se je tudi kreiranju dveh kratkih plesnih filmov ter video otroške plesne predstave.

Leta 2020 je začela vzpostavljati svoj gibalni režim, ki sestoji iz prijemov sodobno plesnih tehnik, pilatesa ter joge, vseskozi pa z vsestranskim umetniškim raziskovanjem išče in postavlja lasten gibalni besednjak, katerega osrednja tema je telo in njegova stanja, ki jih dojema kot neizčrpen vir inspiracije.

Pretočno telo je gibalna delavnica, kjer bomo telesu ponudili prostor in čas, da se gibalno/plesno prebudi ter izživi impulze, ki se skrivajo v njem. Skozi vodeno improvizacijo bomo telo prvo skenirali, nato ga z artikulacijo začutili ter popeljali v prostor. Raziskovali ter spoznavali bomo svoje telo, njegove zaznave, zmožnosti in meje, ki jih stalno prestavljamo. Z pomočjo orodij sodobne plesne tehnike bomo iskali indivudualen način gibanja ter kreativnega izražanja, ki mu bomo dovolili, da se  ob stikih z drugimi premikajočimi telesi v prostoru, transformira. Z delom v paru oz. skupini bomo telesu ponudili možnost, da prehaja skozi gibalne vzorce, ki bi jih samostojno mogoče težje doseglo, s tem pa odvzamemo pritisk tega kako bi naše gibanje naj zgledalo. Cilj delavnice je uglasiti naše telo, se razplesati ob glasbi, sprostiti, predvsem pa priti do točke, ko se ne obremenjujemo kako naše gibanje zgleda na ven, temveč kako se ob tem počutimo.

JUTRANJA JOGA, PRANAJAMA IN MEDITACIJA (Anja)

Prisrčno vabljeni na jutranjo jogo, pranajamo in meditacijo, ki jih bom vodila Anja. Joga je več kot le gibanje telesa – je potovanje, ki nas povezuje s seboj, sprošča napetosti in nas vrača k notranjemu miru. Skupaj bomo raziskovali povezanost gibanja, diha in uma ter se pripravili na dan z obnovljeno energijo in zavedanjem. Pridružite se nam in doživite moč joge kot filozofije, ki nas vodi k zdravju in upanju na prijaznejši svet.

V soboto, 23. 11. se je možno dodatno dogovoriti tudi za zasebno prakso joge med 15. in 18. uro.

 

ORGANIZATORKA ODDIHA 

Anja je leta 2013 diplomirala na Fakulteti za šport v Ljubljani. Je profesorica športne vzgoje in učiteljica joge. Svoje poslanstvo je našla v poučevanju joge s poudarkom na zavedanju in čutenju. Anja je leta 2016 zaključila svoj prvi 200-urni tečaj za učitelja joge v Nataraja joga studiu v Ljubljani. Svoje znanje joge je nadgradila s Prenatal Teacher Training-om in drugim 200-urnim Yoga Teacher Training-om, oba pri Spanda Institute, s čemer je pridobila tudi 500-urni certifikat. Kot učiteljica ostaja večna učenka. Iz ljubezni do joge je Anja v Mariboru ustanovila Asteya yoga studio, kjer od leta 2017 nudi jogo v skupini in zasebno jogo. Anjine ure temeljijo na Vinyasa flowu in so namenjene prebujanju občutkov na različnih nivojih, prisotnosti in zavedanju naravnega stanja. Svoj mir najde v naravi, iz katere črpa pomembna načela sočutja, pristnosti, skrbi in odgovornosti.

“Tako kot narava spreminja svoje barve in pluje skozi različne razmere, poskušam z jogo ujeti večni ritem ponovnega rojstva, spreminjanja in sprejemanja.” – Anja

NASTANITEV IN HRANA

V času oddiha bomo bivali v čudovitih in izjemno lepih, udobnih sobah  Pohorje Village Wellbeing Resort .

V sklopu resorta je tudi restavracija, kjer bo poskrbljeno za kvalitetne in okusne obroke.

PRIJAVE

Prijave do 1. septembra 2024

Cena celotnega paketa na osebo glede na nastanitev:

 • 295,00 €/osebo za nastanitev v nadstandardni dvoposteljni sobi****
 • 335,00 €/osebo za nastanitev v nadstandardni enoposteljni sobi****

Prijave po 1. septembru 2024

 • 325,00 €/osebo za nastanitev v nadstandardni dvoposteljni sobi****
 • 365,00 €/osebo za nastanitev v nadstandardni enoposteljni sobi****

 

Rezervacija mesta na oddihu je potrjena s plačilom!

Oddih se poravna v dveh delih. Prvi del se poravna podjetju Asteya s.p. ob prijavi oz. prejetem predračunu, drugi del se poravna direktno na recepciji nastanitve v času oddiha.

V primeru odpovedi do 16. oktobra 2024 dobite vrnjen celoten znesek, ki ste ga poravnali ob rezervaciji.

V primeru odpovedi po 16. oktobru 2024 dobite vrnjenih 50% od zneska, ki ste ga poravnali ob rezervaciji.

Oddih bo izpeljan ob prijavi najmanj 8 in največ 18 oseb. 

Cena vključuje:

 • Lončarsko delavnico ( 90 min).
 • Zvočno meditacijo ( 90 min).
 • Delavnico: Pretočno telo ( 75 min).
 • Jutranjo prakso joge, pranajame in meditacije (3×60 min).
 • Nočitev v nadstandardni sobi – enoposteljna ali dvoposteljna.
 • Samopostrežni zajtrk in večerjo primerno tudi za vegetarijance.
 • 3 urni dnevni vstop dnevno v bazene centra Bolfenk (12. – 20. ure).
 • 1-kratni vstop v Svet savn (16. – 20. ure).
 • Novo eKO potovalno blazino znamke (eKO® SuperLite travel yoga mat) Manduka Europe.*
 • Uporabno darilo podjetja Quotelife.
 • Neomejeno uporabo brezžičnega interneta in parkirno mesto.
 • Uporaba zunanjih rekreativnih površin in večnamenski prostor.

*V primeru pravočasne prijave!

Doplačila:

 • Turistična taksa 1,50 € / osebo / dan.
 • Prijava gostov 1,50 € / osebo / dan.
 • Doplačilo za veganske obroke 8€/ osebo / na dan.
 • Hišni ljubljenček 15€ / dan.
 • Masaže po izboru (termin si rezervirate sami na info@resort.si ali 02 603 55 00).
 • Prevoz do lokacije, dodatna hrana, pijača.

Prijave sprejemamo izključno​​ na info@asteya.si, za več informacij lahko tudi pokličete na 040 586 072.

Se veselimo srečanja in povezovanja.

295€ – 365€

EVENT DETAILS

Date: 22 novembra @ 2:00 pop - 24 novembra @ 10:00 dop
Time: 2:00 pop - 10:00 dop
Venue: Pohorje Village Wellness & Spa Resort
Address: Hočko Pohorje 133
Organizer Name: Anja Kaloh
Phone: +386 40 586 072