200-urni tečaj za učitelja joge

Loading dogodki

200-urni tečaj za učitelja joge

€1800 – €2400

Sobota, 12. april 2025 – Sobota, 21. marec 2026, Asteya yoga studio, Miklavčeva ulica 7, Maribor

Pridružite se nam na obsežnem 200-urnem usposabljanju Spanda Vinyasa, da postanete spreten učitelj joge. V skladu z modrostjo in tradicijo joge, ajurvede, petih elementov ter sodobnega razumevanja anatomije in biomehanike boste preoblikovali svojo lastno prakso in zapustili to usposabljanje samozavestno in kompetentno za poučevanje organske, integralne metode Spanda Vinyasa.

Pregled

Kot vsa izobraževanja in usposabljanja, ki jih nudi Spanda Institute tudi ta delno vključuje spletni del, ki zajema predavanja z drugimi učitelji, kot so zgodovina in tradicija z ustanoviteljico Nino Vukas, anatomija in poškodbe z učiteljico anatomije Tereso Wohlmannstetter ter živčni sistem z nevroznanstvenico Marino Morič. Nekateri vikendi so hibridni; en dan osebno (v živo) in en dan preko vnaprej posnetega gradiva. 

Nekateri vikendi bodo popolnoma osebni, nekateri, na primer poleti in decembra, pa bodo v celoti na spletu, tako da si boste lahko prilagodili čas za študij okoli svojih počitnic. Prosim upoštevajte, da bo osebni del izobraževanja potekal v slovenščini, spletna predavanja in učno gradivo pa v angleščini. 

Temeljna učenja šole joge Spanda Institute so zakoreninjena v metodi Spanda Vinyasa. Naša metoda izhaja iz učenja Hatha joge, filozofije klasične joge, tantričnih učenj, ajurvedskega razumevanja narave, petih elementov in sodobnih znanosti, kot so anatomija in fiziologija, nevrologija in psihologija.

Naša celovita metoda vam bo dala orodja za samozavestno poučevanje. Metoda sekvenciranja, ki je logična in organska, globoko razumevanje gibalne biomehanike in subtilnega telesa.

To usposabljanje se začne aprila 2025. Prijave so že odprte.

(Asteya yoga studio, Maribor)

Kaj se boste naučili?

Učimo metodo, imenovano Spanda Vinyasa; kot že ime pove, je to bolj dinamičen vinyasa slog prakse joge. Vendar pa vas bomo naučili tudi, kako to prakso prilagoditi začetnikom in kako voditi sproščujočo, obnovitveno prakso joge. 

Ne učimo vnaprej določenega poteka ure joge. Nekateri deli ure joge bodo določeno zaporedje, večinoma pa vam bomo dali strukturo in vas naučili, kako sekvencirati (sestaviti uro) ne le ustvarjalno, ampak, kar je še pomembneje, v smiselnem tematskem okviru, ki temelji bodisi na fizičnem telesu bodisi na petih elementih. Naučili vas bomo tudi, KDAJ poučevati, katero vrsto prakse. Spoznali boste na primer ajurvedo in zakaj poleti ne bi smeli učiti prakse s poudarkom na elementu ognja ali kaj je dobra praksa za uravnoteženje na vetrovni jesenski dan. Naučili se boste, kako v svojo uro tkati jogijska orodja onkraj asane, kot so pranajama, mudra, meditacija in mantra. 

Dobili boste odlično razumevanje anatomije in fiziologije, povezane z jogijskimi praksami, in ob tem tudi globoko spoštovanje do naših neverjetnih teles. Na splošno je vse, kar učimo, podprto z referencami in dokazi, tudi glede jogijske tradicije. Strastni smo do RESNICE in verjamemo, da je iskanje resnice (in ne sledenje dogmam in sistemom prepričanj) tisto, za kar gre pri duhovnosti. Naši učitelji, ne glede na to, koliko so stari in koliko znanja imajo, niso guruji, ampak so ljudje na poti joge in dobrega počutja.

Če to usposabljanje opravljate zase in ne nujno z namenom za poučevanje, boste po na koncu sposobni ustvarjati zdravilne, opolnomočene in uravnovešene joga ure zase in za svoje prijatelje. Če nameravate poučevati, boste to lahko storili dobesedno dan po pridobitvi diplome, kot je to storilo že veliko naših študentov. 

In nenazadnje, radi ostanemo v stiku in vam pomagamo na vaši poti. Na naši spletni strani imamo stran skupnosti, ki jo lahko uporabite za svojo biografijo, dokler ne ustvarite svoje; Z veseljem bomo delili vaše dogodke in odgovorili na vaša vprašanja. Pogosto potrebujemo pomočnike za naše dogodke in vedno izbiramo med našo Sango (skupnostjo). Ko študirate pri nas, ste vedno del Spanda Sangha. 

Program
 • Zgodovina in tradicija joge 
 • Uporabna anatomija in biomehanika 
 • Uvod v ajurvedo 
 • Asana  – poravnave in prilagoditev
 • Pet principov metode Spanda Vinyasa
 • Pet temeljev metode Spanda Vinyasa
 • Postopno zaporedje 
 • Pranajama, Mudra, Mantra
 • Sestavljanje tematske ure joge – Spanda Vinyasa
 • Sestavljanje ure joge za začetnike + spremembe
 • Sestavljanje obnovitvenih ur joge + delo z rekviziti
 • Varne prilagoditve 
 • Pogoste poškodbe 
 • Joga in ajurvedska načela – v skladu z naravo
 • Pet elementov in njihova povezanost do telesa/uma 
 • Spanda Tattva Vinyasa – Bhumi (Zemlja) flow
 • Spanda Tattva Vinyasa – Agni (Ogenj) flow
 • Spanda Tattva Vinyasa – Vayu (Zrak) flow
 • Spanda Tattva Vinyasa – Jala (Voda) flow
 • Poučevanje joge in asistenca- praksa
 • Etika in poslovanje poučevanja joge 
 • Metodologija poučevanja 
 • Praksa
 • + Bralne naloge in domače naloge
Predpogoji

V skladu s standardi Yoga Alliance zahtevamo najmanj eno leto neprekinjene in predane vadbe joge, za katero lahko vaš učitelj ali učitelji jamčijo (s priporočilnim pismom), dobro razumevanje angleškega jezika in predanost študiju in praksi. Če ne morete predložiti priporočilnega pisma, nam to sporočite in dogovorili se bomo za razgovor. 

Vemo, da je vsaka oseba drugačna in verjamemo, da se nihče bolje ne more odločiti, ali je ta program za vas, ampak – vi. Ob tem bi radi poudarili, da je to bogat in intenziven program, tako za vaše telo kot za vaš um. Za pridobitev diplome se boste morali udeležiti vseh ur, opraviti pisne in praktične izpite, vendar bomo poskrbeli, da jih boste. 

Datumi in urnik

DATUMI

2025

 1. Vikend (hibridno) – 12. in 13. april, 2025 (osebni dan – sobota)
 2. Vikend (hibridno) – 17. in 18. maj 2025 (osebni dan – nedelja)
 3. Vikend (osebno) – 15. in 16. junij 2025
 4. Vikend – NA SPLETU – julij/avgust 2025
 5. Vikend (osebno) – 13. in 14. september 2025
 6. Vikend (osebno) – 11. in 12. oktober 2025
 7. Vikend (osebno) – 15. in 16. november 2025
 8. Vikend – NA SPLETU – December 2025

2026

 1. Vikend (osebno) – 10. in 11. januar 2026
 2. vikend (osebno) – 14. in 15. februar 2026
 3. Vikend (hibridno) – 7. in 8. marec 2026 NA SPLETU (v živo + vnaprej posneto)
 4. Vikend (osebno) – izpiti in zaključna slovesnost 🙂 – 21. in 22. marec, 2026

 

URNIK SREČANJ, KI POTEKAJO V ŽIVO – OSEBNO

09.00 – 10.30 – jutranja praksa

10.45 – 13.00 – dopoldanska predavanja

13.00 – 14.30 odmor za kosilo 

14.30 – 18.00 popoldanska predavanja in praksa 

* Urnik se lahko nekoliko prilagodi potrebam skupine

 

Vaši učitelji

Vodilna učiteljica – Anja Kaloh

Anja je diplomirala na Fakulteti za šport v Ljubljani leta 2013. Je profesorica športne vzgoje in učiteljica joge. Svoje poslanstvo je našla v poučevanju joge s poudarkom na zavedanju in čutenju. Anja je prvo 200-urno izobraževanje učiteljev joge zaključila leta 2016. Svoje znanje joge je nadgradila s certifikatom joge za nosečnice, drugim 200-urnim tečajem za učitelja joge ter 30-urnim izobraževanjem Safe Space – Trauma Sensitive Yoga, vse s Spanda Institute s čemer je pridobila 500-urnega Yoga Alliance certifikat. Kot učiteljica ostaja večna učenka. Iz ljubezni do joge je Anja v Mariboru ustanovila Asteya yoga studio, kjer od leta 2017 vodi jogo v skupini, zasebno jogo, jogo za podjetja, jogo za nosečnice, …  Anjine ure temeljijo na Vinyasa Flow jogi in si prizadevajo prebuditi občutke na različnih ravneh, prisotnost in zavedanje naravnega stanja.

Programska direktorica – Nina Vukas

Nina je ustanoviteljica inštituta Spanda in programska direktorica 200-urnega programa, ki se ga boste udeležili. Zadolžena bo za spletni del usposabljanja, ki zajema zgodovino in tradicijo joge, anatomijo, subtilno anatomijo, onkraj modula Asana, ajurvedo in modul Poslovanje poučevanja joge.

Od leta 1998 je praktikantka joge, s polnim delovnim časom je začela poučevati leta 2005 in od leta 2009 izobražuje jogije na njihovi poti, da postanejo učitelji joge, pa tudi izobražuje učitelje joge, da izboljšajo svoje znanje in učne sposobnosti. Nina je tudi joga terapevtka, somatska psihoterapevtka, učiteljica čuječnosti in meditacije ter večna študentka. Trenutno študira psihologijo. 

 

Učitelji anatomije in fiziologije 

Vaši učitelji anatomije, fiziologije in biomehanike bodo pokrili vse osnove anatomije, ki jih morate vedeti, da boste lahko samozavestno poučevali. 

Vključujejo:

Teresa Wohlmannstetter – Uvod v anatomijo, kosti in sklepe, uporabljena anatomija poškodb

Marina Moric – živčni sistem

 

Šolnina in pogoji

PLAČILO V CELOTI

– 400€ nepovratni depozit za rezervacijo mesta

– Early bird: 1800€ (depozit + preostalih 1400€ zapade do 1. decembra 2024)

– Late Bird 2000€ (depozit + preostalih 1600€ zapade do 15. marca 2025)

TRIJE OBROKI

– polna šolnina 2200€ plačana na naslednji način:

– 400€ nepovratni depozit za rezervacijo mesta

– 3x 600€ (rok do 15. marca 2025; 15. avgust 2025; 15. decembra 2025)

DESET OBROKOV

– polna šolnina 2400 € plačana na naslednji način:

– 400€ nepovratni depozit za rezervacijo mesta

– 10x 200€ (zapade do 15. v mesecu od marca 2025)

 

Tukaj se nahaja prijavni obrazec.

Za več informacij lahko pišete na info@asteya.si

Se nas veselim.

Spanda Institute ekipa in Anja

€1800 – €2400

EVENT DETAILS

Date: 12 aprila, 2025 @ 9:00 dop - 22 marca, 2026 @ 6:00 pop
Time: 9:00 dop - 6:00 pop
Venue: asteya studio
Address: Miklavčeva ulica 7
Organizer Name: Spanda Institute