O meni

“Ne samo stati na eni nogi, ampak imeti pristen odnos do življenja.”

Sem Anja, diplomirana profesorica športne vzgoje in učiteljica joge, ki sem svoje poslanstvo našla v vodenju joge s poudarkom na zavedanju in čutenju.

Iz ljubezni do joge sem ustanovila Asteya yoga studio v Mariboru in razvila lasten koncept joga oddiha. Poučujem flow prakso joge, s katero pomagam prebuditi čutenje na različnih ravneh, prisotnost v trenutku in ozavestiti naravno stanje. Znanje joge sem nadgradila s certifikatom joge za nosečnice, saj je joga čudovita podpora v obdobju pričakovanja novega življenja.

Svoj mir najdem v naravi, iz katere črpam pomembna načela sočutnosti, pristnosti, skrbnosti in odgovornosti. Tako kot narava spreminja svoje barve in pluje skozi različne razmere, poskušam tudi sama z jogo ujeti večni ritem prerojevanja, spreminjanja in sprejemanja.

Zakaj Asteya

Asteya ima zame izjemno globok, dragocen pomen in se z njo lahko zelo povežem. Na kratko v prevodu iz  sanskrta pomeni – »ne krasti; ne jemati, kar ni tvoje; ne prikrajšati se«. Ima pa širši pomen, kot samo ne-prilaščanje materialnih dobrin.

Izhaja iz potrebe po imeti – materialno moč in pa tudi moč po (ob)vladanju. Želja, potreba, hrepenenje po nečem večinoma izhaja iz nezadovoljstva v nas samih, pomanjkanje nečesa se pojavi takrat kadar zaznamo, da to, kar smo in kar imamo, ni dovolj.

Tega je v današnjih časih vedno več – obremenjevanje s svojim zunanjim izgledom, nezadovoljstvo s svojim položajem v družbi, nezadovoljstvo s svojim imetjem oziroma večna želja po tistem, kar imajo drugi, občutek nemoči in šibkosti na različnih področjih …

Testimonials

“Zelo sem bila vesela, da sem lahko nadaljevala s prakso joge pri Anji tudi v nosečnosti. Praksa je bila prilagojena točno temu kar sem v nosečnosti potrebovala. Bila je nežna in čutna, pomagala mi je, da sprostila in povezala z otrokom. Pri Anji mi je najbolj všeč, da njene prakse niso monotone, vedno vključuje nove elemente in jih zna v trenutku prilagoditi glede na energijo in zmožnosti skupine/posameznika.” 

Izkušnja vadeče nosečnice

"Na začetku sem ti že povedala, da grem domov 10 cm večja in 10 kg lažja. Prvič sem bila v šoku, ker nisem pričakovala takega odziva misli in telesa. Tvoj način vodenja, govora, pristopa je točno to, kar rabim. Mirno, suvereno. Podkrepljeno z znanjem. Vendar mi je všeč tvoja čista energija, ki jo močno oddajaš."

Dora

"Nekaj najlepšega mi je, da ko odhajam od joge sem sproščena, umirjena, pozabim na vse "probleme" in komaj čakam naslednjo vadbo. Itaq vedno prehitro mine! Kot si napisala, da širiš pozitivno energijo, pomirjenost s samim seboj, ljubezen do sebe in drugih ipd. Občutim! In mislim, da nisem edina! Tako da kar tako naprej!"

Urška

Združevanje različnih pristopov

Moj način vodenja joge se z leti spreminja. Če sem bila na začetku svoje poti bolj naklonjena dinamični jogi, se po številnih izobraževanjih in vaditeljskih izkušnjah posvečam združevanju različnih pristopov.

V vlogi učiteljice ostajam večna učenka. V sklopu študija na Fakulteti za šport Univerze v Ljubljani sem pridobila naziv trener fitnesa. Sem tudi učiteljica plavanja in učiteljica joge s certifikatom Hatha joge. Na koncu sem se zaljubila v Vinyasa jogo, zato svoje znanje nenehno nadgrajujem na izbranih delavnicah in tečajih.

Vadbo na vsaki uri prilagodim temu, kar čutim, da potrebujemo. Šele, ko ozavestimo občutke in se zavemo morebitnih fizičnih, čustvenih in duševnih napetosti, jih lahko sprostimo. Joga nam pomaga, da ravnovesje iz prakse prenesemo v vsakodnevne izzive in odnose.