ASTEYA YOGA RETREAT – ZIMA 2023

ASTEYA YOGA RETREAT – ZIMA 2023

“Joga je povabilo, da povežemo telo, um in duha, vzpostavimo stik s seboj, sprostimo napetosti in se celovito vrnemo nazaj k sebi. “

Vabimo vas, da se nam pridružite na 3 – dnevnem Asteya yoga retreatu – zima 2023 na prekrasni lokaciji Pohorje Village Wellbeing Resortu v terminu od 10. do 12. februarja 2023.

 • Mio Yin Yoga  – Yin yoga z miofascialnim sproščanjem – Patricija , Soulshine joga
 • Teoretično-praktična delavnica: Obrazna joga z Nušo, Face yoga by Nuša
 • Zvočna kopel in masaža – Patricija & Marko, Soulshine joga
 • Joga nidra in flow prakse, ki jih navdihujejo mudre – Anja, Asteya yoga

Namenite si nekaj dni, usmerite pozornost k svoji duši, v svoje srce in se ponovno povežete sami s seboj.

Prihod in začetek v petek popoldan po 14.00 uri, odhod in zaključek v nedeljo po 12.30 uri.

 

PROGRAM NA KRATKO

Petek:

 • Prihod in prijava od 14.00 ure naprej
 • Prosto (čas v naravi, kopanje, savnanje, meditacija …)
 • 18.00 večerja
 • 19.15 Uvodna praksa Vajrapradama flow z Anjo
 • 20.00 Joga nidra – globoka vodena sprostitev z Anjo

Sobota:

 • 7.00 Prana flow z Anjo
 • 8.00 Zajtrk
 • 10.00 Mio Yin yoga -Yin yoga z miofascialnim sproščanjem s Patricijo 60′
 • Prosto
 • 16:20 Teoretično-praktična delavnica: Obrazna joga z Nušo 90′
 • 18:00 večerja
 • 20:00 Zvočna kopel in masaža – Patricija in Marko 75′

Nedelja:

 • 7.00 Ganesha flow z Anjo  (predvidoma bo praksa izpeljana zunaj)
 • 8.00 Zajtrk
 • Odjava iz sob do 11.00 ure
 • 11.00 Zaključna praksa Dhyana flow z Anjo 75-90′

Dopuščamo možnost za manjše časovne in vsebinske spremembe, ter prilagoditev programa.

ORGANIZACIJA IN PRAKSA JOGE – Anja (Asteya yoga)

Program retreata bo potekal v čudovitem večnamenskem prostoru s prekrasnim razgledom in energijo, ki podpira.

V petek sem za nas pripravila nežno uvodno prakso Vajrapradama flow, kateri bo sledila Joga nidra.

Sobota bo čudovita. Dopoldan nas bo Patricija globoko sprostila na delavnici Mio Yin joge, kjer jo bo spremljal Marko na gongu. Sledi nekaj prostega časa, ki ga lahko preživite zase, lahko pa se pridružite sprehodu do Mariborske koče. Še pred večerjo bomo razmigali mišice obraza. Delavnico Obrazna joga bo vodila Nuša. Za zaključek večera se bomo prepustili magični Zvočni kopeli in masaži pod vodstvom Patricije in Marka.

V nedeljo zjutraj se bomo toplo oblekli in na vrhu Pohorja pričakali sončni vzhod ter si privoščili zimsko gozdno kopanje. Dhyana flow praksa bo naša zaključna praksa, ki bo zajemala prakso asan, pranayamo in meditacijo, ki bo v telo in dušo ljubeče sidrala vse, kar smo tekom vikenda izkusili, vse kar se je prebudilo v nas.

O meni

Sem Anja, diplomirana profesorica športne vzgoje in učiteljica joge, ki sem svoje poslanstvo našla v vodenju joge s poudarkom na zavedanju in čutenju. Iz ljubezni do joge sem ustanovila Asteya yoga studio v Mariboru in razvila lasten koncept joga oddiha. Poučujem flow prakso joge, s katero pomagam prebuditi čutenje na različnih ravneh, prisotnost v trenutku in ozavestiti naravno stanje. Znanje joge sem nadgradila s certifikatom joge za nosečnice, saj je joga čudovita podpora v obdobju pričakovanja novega življenja.

Svoj mir najdem v naravi, iz katere črpam pomembna načela sočutnosti, pristnosti, skrbnosti in odgovornosti. Tako kot narava spreminja svoje barve in pluje skozi različne razmere, poskušam tudi sama z jogo ujeti večni ritem prerojevanja, spreminjanja in sprejemanja. 

Vadba joge združuje povezano gibanje skozi asane, pranajamo in meditacijo. S prakso joge vsakič znova ozavestimo dih in s povezanim tokom asan izboljšamo pretok življenjske energije. S stanjem, ki ga dosežemo na vadbi, se lažje soočimo z vsakodnevnimi izzivi. 

Predznanje joge ni potrebno – morate si le želeti, da skozi vadbo poiščete bolj harmonično različico sebe.

Flowing vinyasa joga ni le gibanje telesa, ampak pristna spremljevalka za zdravo življenje. Je filozofija, ki nam pomaga ustvarjati upanje na prijaznejši svet. 

Na 3-dnevnem Asteya yoga retreatu bom vodila pet različnih praks. Štiri od teh sem povezala s svojimi najljubšimi ročnimi mudrami.

O Joga nidri

“Kadar je sproščenost popolna, je sprejemljivost večja. Kadar je zavest povezana z vsemi čuti je sprejemljivost manjša. To je skrivnost joga nidre.”
– Swami Satyananda Saraswati

Joga nidra je močna tehnika, ki izhaja iz tanter in s katero se lahko naučimo zavestno sproščati. Joga nidra je sistematična metoda sprožanja popolne fizične, duševne in čustvene sprostitve. Med samo prakso je videti, kot da človek spi, vendar zavest deluje na globlji ravno zavesti. V Joga nidri je zavest v stanju med budnostjo in spancem. V tem stanju je um izjemno dovzeten. Praksa Joga nidre omogoča človeku, da od nezavednega uma sprejme intuicije.

​Med prakso joga nidre je zavest na različnih ravneh. Včasih je zelo blizu čutom, včasih pa je zelo oddaljena. Kadar je zavest oddaljena, je mogoče razumeti le skozi slušne kanale. Med joga nidro se zavest periodično za nekaj trenutkov izključi, kar pomeni, da se spreminja med podzavestnimi in nezavednimi stanji.

 

MIO YIN YOGA – YIN YOGA Z MIOFASCIALNIM SPROŠČANJEM (Soulshine joga )

»Yang tvori nebesa, Yin pa zemljo. Qi zemlje se dviga in se spremeni v oblake, medtem ko se Qi nebes spremeni v dež.«

Yin yoga pozitivno vpliva na vezivna tkiva, ki vključujejo našo fascijo, ligamente, sklepe, hrustanec in kosti. Zato je yin yoga odlično dopolnilo energične prakse, ki se osredotoča bolj na mišice. Yin yoga zaporedja so običajno počasna z daljšimi zadržki in v sami praksi naredimo manj položajev, kot smo na primer vajeni pri drugih stilih joge. To nam omogoča raziskovanje občutkov in boljše poznavanje telesa, saj nam to dopušča ta meditativni pristop.

Yin yoga se ukvarja s pomirjujočimi, dolgotrajnimi položaji in se osredotoča predvsem na meridiane našega telesa. Velikokrat uporabljamo tudi različne jogijske pripomočke, kot je kvader, deka, bolster, jogijski trak ali celo masažno žogico.

S položaji nam yin yoga pomaga spodbuditi energijske poti. Ko zadržujemo vsak položaj dlje časa, obremenimo fascijo (vezno tkivo), ki objema vsako celico v telesu. Vezivna tkiva so močna in prožna, ko smo zdravi. Zaradi sedečega življenjskega stila, hormonskih sprememb, poškodb, čustvenega neravnovesja, duševnih stisk pa lahko postanejo toga in napeta.  Energetsko stagnacijo lahko razpršimo z aktiviranjem, stiskanjem in raztezanjem telesnih tkiv. Fascija bo imela koristi od harmoničnega pretoka energije skozi njo.

Fascija – zgodba našega življenja.

Fascija je največji senzorični organ v telesu, ki je povezan z mišicami in vpliva na njihovo funkcionalnost. Je avtor našega gibanja in raste z nami od zarodka dalje. Odziva se na stres in obremenitve.

Stres vpliva tudi na fascijo na neugoden način. Stres med drugim povzroča visoko raven stresnega hormona kortizola v telesu, kortizol pa izloča sladkor iz odlagališč sladkorja in tako zvišuje raven sladkorja v krvi.

Miofascialno sproščanje je alternativna tehnika, ki razbremeni napetost v mišicah. Konstantne napetosti in disfunkcije povzročajo v telesu neravnovesje, ki se po določenem času, ko telo ni sposobno dovolj kompenzirati, izrazijo z bolečino v mišično-skeletnem sistemu. Na področju zatrdline kjer čutimo zakrčenost, neprožnost, se vlakna zaradi različnih razlogov zlepijo skupaj.

Preko yin joge in različnih pripomočkov lahko vnesemo lahkotnost in pretočnost v naše telo. Zato na vadbi dodajamo tudi različne pripomočke. Na primer tršo žogo, manjšo žogo, mehko žogo, bolster, kvader …

Včasih lahko izvajamo položaje vrsto let in se skoraj nič ne spremeni. Potem pa dodamo temu namenjen pripomoček in končno se zgodi sprostitev in tudi izboljšanje gibljivosti.

S pripomočki targetiramo miofascijo in tudi globljo fascijo, kar težko dosežemo le z vadbo.

 

Patricija Roj – učiteljica joge, vodi (skupinske in individualne) zvočne meditacije

Preden se je  z vsem svojim bistvom prepustila študiju in poučevanju joge, je 8 let delila radost z majhnimi otroki kot vzgojiteljica v vrtcu. Sedaj že 5 let vodi začetne in nadaljevalne skupine joge za odrasle, mini jogo za otroke in zvočne meditacije.

Patricija živi z glasbo in glasba živi v njej že od njenega rojstva. Po dolgih letih prepevanja jo je prav glasba pripeljala do prostovoljnega dela z otroki v Kambodži, kjer je z njimi prepevala. Tam se je tudi zaljubila v zvočno meditacijo, saj je spremljala delo zvočnih zdravilcev Daniela Coatesa in Maggi Nimmo. Ljubezen še danes traja, tako da jo vsak dan spremlja glasba, saj vodi glasbene meditacije na katerih tudi prepeva različne zdravilne pesmi iz celega sveta.

 

 

OBRAZNA JOGA Z NUŠO (Face yoga by Nuša)

Teoretično praktična delavnica.

FACE YOGA ali OBRAZNA JOGA

Joga telesa je v svetu trenutno že zelo poznana in znana, da nam prinaša ob redni vadbi pozitivne učinke na telesnem, mentalnem in energijskem področju. Joge obraza velika večina (še) ne pozna. Pri tem gre za trening obraznih mišic, ki se izvaja v sedečem ali ležečem položaju. Obrazna joga je direkten skok v novo raziskovanje o telesu, kjer vključimo zavestno trebušno dihanje, krepimo mišice na obrazu, brišemo gube in poskrbimo za sijaj. Prav tako povečamo cirkulacijo kisika v možganih, posledično poskrbimo za zdravje in hormonsko ravnovesje, slednje nam namreč vsakodnevno usmerja naše vedenje, razpoloženje, čustva in dojemanje samega sebe in drugih. Z vajami dobesedno stimuliramo žleze v glavi, ki nam dirigirajo vse našteto in posledično poskrbimo za hormonsko ravnovesje. Gre za nekoliko pozabljeno področje, pa vendar zelo pomembno za kakovostno mentalno preživetje v tem 21. stoletju. Z njo skrbimo zase tako iz mentalnega, zdravstvenega kot tudi lepotnega vidika, zato obrazno jogo uvrščamo med celostne vadbe.

Namen

Namen delavnice je vzpostaviti zavedanje vseh prednosti obrazne joge in suvereno obvladati prikazane vaje, tako da jih udeleženci popolnoma samostojno izvajajo doma. Po delavnici udeleženci dobijo tudi pisno opisane vse korake vaj.

Prednosti vadbe

 • Napolnimo obraz in zgladimo gube
 • Zgladimo podbradek (posledično prekrvavimo našo ščitnico)
 • Povečamo kisik v možganih, dobimo večji fokus, koncentracijo
 • Vplivamo na žleze v glavi in posledično skrbimo za hormonsko ravnovesje
 • Menstrualni cikel se uredi
 • Imamo več energije, fokusa in vizije
 • Spoznavamo, raziskujemo sebe, naše potenciale, okrepimo notranjo moč
 • Čistimo travme, stres, ki je skrit v nas
 • Ohranjanje kostne mase na obrazu
 • Vadimo »biti tukaj in zdaj«, ob redni vadbi se čez čas doseže tudi čuječnost

O meni

Sem Nuša Mahorič, licencirana učiteljica obrazne joge, poklicno pa delujem v finančnem svetu. Pred leti sem se podala na pot, ki sem jo že kot majhna videla in želela – »pomagati ljudem«. S to željo v mislih sem se odločila pomagati ljudem na način, da se spoznajo z obrazno jogo, ki je kraljica celostnih vadb, saj vsakemu da tisto, kar najbolj potrebuje. Z njo skrbimo zase tako iz mentalnega, zdravstvenega, kot tudi lepotnega vidika – z redno vadbo poskrbimo za napete mišice obraza in lepo kožo, za pravilno delovanje žlez v glavi, ter posledično uravnovešeno stanje hormonov v telesu. Vaje obrazne joge, pa tudi masažo obraza in tehnike z Gua sho, moji tečajniki spoznavajo in osvajajo na individualnih in skupinskih tečajih obrazne joge v Mariboru, na Ptuju in Ljubljani.

Nuša Mahorič

Licensed instructor

Power brain yoga

Juicy face lifting

Tao face yoga master by

Savina Atai & Mantak Chia

 

 

ZVOČNA KOPEL IN MASAŽA – Patricija & Marko (Soulshine joga )

Zvočna kopel je potopitev v čudovite zvoke in vibracije, ki zdravijo naše telo, um in duha. Vse v vesolju, vključno z našim telesom, je sestavljeno iz vibracij. Vsak organ in celica vibrira na določeni frekvenci. Zvok in vibracije potujejo do 5-krat učinkoviteje skozi vodo in ker smo pretežno sestavljeni iz vode, lahko občutimo vibracije in njihove učinke na celični ravni. Omogočajo nam doživetje globoke sprostitve, občutka miru in dobrega počutja.

Zvok nam zelo pomaga pri umirjanju, saj večina med nami veliko razmišlja in tako težje utiša um. Lepota zvoka je v tem, da to lahko naredi namesto nas. Naš um ne more nasprotovati zvoku in vibracijam posod, gonga in drugih instrumentov. Morda bo poskusil, a zvok bo vedno zmagal. Slišimo ga sicer z ušesi, vendar pa vpliva pa na celotno telo. Deluje na telo na celični ravni.

Ves čas potovanja nas bodo razvajali zvoki in vibracije gonga, tibetanskih posod, kristalne posode, koshi zvončkov, kalimbe, šamanskega bobna in ostalih holističnih glasbil. Petje zdravilnih manter bo dodatno aktiviralo subtilne energijske centre in nas umirilo, sprostilo in navdalo z radostjo. Petje je sestavni del vseh religij skozi vso zgodovino. Petje ljudi osrečuje. Ljudje smo vsakodnevno prepojeni z nenehnim razmišljanjem. Tudi ko smo npr. del jogijske skupine, je vsak član okupiran s svojimi mislimi. Toda, ko začnemo peti, začne v vseh glavah vibrirati ena misel in en ritem. Vse misli postanejo eno in ravno ta enost ustvarja močno energijo, ki nas oživlja in dviga našo zavest.

Petje dojemamo z različnimi čutili, ga slišimo, čutimo vibracijo, spodbuja občutke sreče v nas. Petje manter omogoča umu, da se potopi sam vase, da preneha s svojimi aktivnostmi in tako petje pripomore k globinski sprostitvi telesa. Obstaja veliko manter in vsaka izmed njih ima svoj namen. S ponavljanjem mantre prikličemo njeno energijo.

 

 

 

NASTANITEV IN HRANA

V času retreata bomo bivali v čudovitih in izjemno lepih, udobnih sobah  Pohorje Village Wellness and Spa Resorta.

V sklopu resorta je tudi restavracija, kjer bo poskrbljeno za kvalitetne in okusne vegetarijanske in veganske obroke (zajtrk in večerjo). Lažja in hrana predvsem rastlinskega izvora bo blagodejno, čistilno in razbremenilno vplivala na fizično telo in celostno počutje.

PRIJAVE

Prijave sprejemamo do zapolnitve mest. Število mest je omejeno.

Oddih bo izveden ob prijavi najmanj 6 in največ 12 udeležencev.

Prijave do 20. januarja 2023:

Cena celotnega paketa na osebo glede na nastanitev:

 • 309,00 €/osebo za nastanitev v nadstandardni dvoposteljni sobi****
 • 349,00 €/osebo za nastanitev v nadstandardni enoposteljni sobi****

Prijave po 20. januarju 2023:

Cena celotnega paketa na osebo glede na nastanitev:

 • 329,00 €/osebo za nastanitev v nadstandardni dvoposteljni sobi****
 • 369,00 €/osebo za nastanitev v nadstandardni enoposteljni sobi****

Cena vključuje:

 • Mio Yin Yogo  – Yin yoga z miofascialnim sproščanjem
 • Zvočno meditacijo in masažo
 • Obrazno jogo z Nušo (teoretično-praktična delavnica)
 • Joga nidro z Anjo
 • Prakse joge z Anjo
 • nočitev v nadstandardni sobi
 • samopostrežni zajtrk in večerjo prilagojeno veganom/vegetarijancem
 • 3 urni dnevni vstop dnevno v bazene centra Bolfenk
 • neomejeno uporabo brezžičnega interneta in parkirno mesto
 • uporaba zunanjih rekreativnih površin in večnamenski prostor

Doplačila:

 • turistična in promocijska taksa 1,50 € / osebo / dan
 • prijavnina 1,00 € / osebo
 • hišni ljubljenček 10€ / dan
 • 3-urni vstop v savne 15€/osebo
 • masaže po izboru
 • prevoz do lokacije, dodatna hrana, pijača

Prijave sprejemamo izključno​​ na info@asteya.si, za več informacij lahko tudi pokličete na 040 586 072.

Se veselimo srečanja in povezovanja.

Anja