NAJ BO LJUBEZEN TVOJE VODILO

Loading dogodki
  • Ta dogodek je minil.

NAJ BO LJUBEZEN TVOJE VODILO

»Z vadbami joge, ki jih ustvarjam, želim dvigniti svoje zavedanje in zavedanje vadečih.«
 
Želim ozaveščati, sebe in druge.
 
Zgornji stavek je zapisan na moji spletni strani. In včasih se mi zdi, da koga dosežem, včasih pa se mi zdi, da nobenega, oziroma še vedno premalo oseb. In ne velja samo za prakso joge, zares se trudim, da dvigujem svoje zavedanje in vibracijo z vsem kar počnem. S svojimi na videz še najmanj pomembnimi dejanji in odločitvami.
 
Pogosto si dam čas, preden sprejmem kakšne odločitve. Sprejmem pa jih takrat, ko čutim ob njih dovolj mirnosti, ljubezni, sočutja in odgovornosti za vse vpletene. Za tole sporočilo sem  potrebovala tri dni.
 
Čutim, da je izredno stanje človeške družbe in bivanja ljudi na Zemlji  že nekaj časa zaskrbljujoče. In že nekaj časa je nujno, da vsak od nas v svojem življenju sprejme odločitev in predvsem zaživi drugače, kot je bil vajen do danes, drugače, kot je bil naučen. Govorim o stanju, ki se jasno kaže že nekaj let, korenine pa so se razvijale že prej. Ampak do tega meseca, ko je korona virus prišel v naša življenja, marsikdo ni želel iz cone udobja in ni želel ali pa ni  bil pripravljen spremeniti vsaj ene vsakodnevne navade. Govorim o navadah, ki uničujejo naš dom, o navadah zaradi katerih na grozljiv način umirajo živali, o navadah zaradi katerih trpijo in umirajo ljudje. Žalostno je, a zgleda tudi nujno, da nas je doletelo nekaj tako močnega, nevarnega in krutega. Vendar verjamem, da bomo zaradi tega morda tudi  kolektivno spregledali, uslišali, ozavestili in sprejeli resnico. In posledično ljubeče uvedli nove vsakodnevne navade.
 
Kar si iz srca želim je, da ko se stanje s korona virusom umiri in ko naslednjič zasledite članek, objavo, posnetek, slike, peticijo, ki se zavzema za boljši danes in svetlejšo prihodnost nas in naših otrok, da jo delite in z njo seznanite, ozavestite čim več drugih, kot ste to večinoma vsi naredili sedaj ob tej epidemiji. Tudi na ta način ozaveščamo sebe in drug drugega.
 
Trenutno ima aktualna epidemija tako močan glas, da smo jo slišali prav vsi, povzroča paniko, strah, trpljenje, stisko in v najusodnejšem primeru tudi smrt. Tista druga epidemija pa žal nima tako močnega glasu, nam je mediji večinoma ne prikažejo, niti ne svarijo pred njo. Ampak obstaja. In, če vprašaš mene,  težko odgovorim, katera je hujša. Fizična ali duševna smrt. Mene osebno je bolj strah te druge epidemije in smrti, ki je skoraj nevidno in tiho med nami, njeni glavni povzročitelji pa so  človekov pohlep, stres (in vibracija stresa), ranjena povezanost z naravo in z vsemi čutečimi bitji  in hrana živalskega izvora (in vse, kar je v njenem fizičnem in energetskem ozadju).
 
Od danes dalje in do preklica odpovedujem vse skupinske prakse joge. To ne pomeni, da odpovedujem tudi podporo pri negovanju, ustvarjanju in kreiranju prostora za mir,  sočutje, ljubezen za fizično, čustveno, mentalno in duševno zdravje. Ter, kot že večkrat rečeno, podpore pri povezovanju s svojim telesom, dihom, umom in srcem. Na FB bom ustvarila skupino, kamor te bom povabila. Vesela bom, če se nam pridružiš.
 
Pa prosim ne pozabi, da sem s to odločitvijo sprejela odgovornost do nas vseh. Daj jo prosim tudi ti, ko te bom morda že zelo kmalu za to prosila.. In ko te bom vzpodbudila k temu, da  da sprejmeš spremembo, ki bo koristila tebi, meni in prihodnjim generacijam, mi prosim ne reči, da je sprememba iz danes na jutri nemogoča, ker si tako pač navajen/a od malega. Očitno so možne zelo velike spremembe! Samo dovolj nas mora biti strah. Na smrt strah. To smo zdaj dokazali. Bi pa bilo zares čudovito, če bi nas do velikih sprememb vodila ljubezen do življenja in ne strah pred izgubo.
 
Anja

EVENT DETAILS

Date: 14 marca, 2020 @ 8:00 dop - 5:00 pop
Time: 8:00 dop - 5:00 pop
Venue: asteya yoga studio
Address: Miklavčeva ulica 7
Organizer Name: Anja Kaloh
Phone: +386 40 586 072