ASTEYA YOGA RETREAT – JESEN 2022

Loading dogodki
 • Ta dogodek je minil.

ASTEYA YOGA RETREAT – JESEN 2022

ASTEYA YOGA RETREAT – JESEN 2022

“Joga je povabilo, da povežemo telo, um in duha, vzpostavimo stik s seboj, sprostimo napetosti in se celovito vrnemo nazaj k sebi. “

Vabimo vas, da se nam pridružite na 3 – dnevnem Asteya yoga retreatu – jesen 2022 na prekrasni lokaciji Pohorje Village Wellbeing Resortu v terminu od 14. do 16. oktobra 2022.

 • Mio Yin Yoga  – Yin yoga z miofascialnim sproščanjem – Patricija , Soulshine joga
 • Zvočna kopel – Patricija, Soulshine joga
 • Moje telo govori – Kaj mi sporoča? – Psihoterapija Sabina Kojc
 • Joga nidra in flow prakse, ki jih navdihujejo mudre – Anja, Asteya yoga

Namenite si nekaj dni, usmerite pozornost k svoji duši, v svoje srce in se ponovno povežete sami s seboj.

Prihod in začetek v petek popoldan po 14.00 uri, odhod in zaključek v nedeljo po 12.30 uri.

Možnost priključitve na posamezne delavnice za vse tiste, ki se celotnega retreata ne boste udeležili.
Za več informacij mi pišite na info@asteya.si

PROGRAM NA KRATKO

Petek:

 • Prihod in prijava od 14.00 ure naprej
 • Prosto (čas v naravi, kopanje, savnanje, meditacija …)
 • 18.00 večerja
 • 19.15 Uvodna praksa Vajrapradama flow z Anjo
 • 20.00 Joga nidra – globoka vodena sprostitev z Anjo

Sobota:

 • 7.00 Ganesha flow z Anjo  (predvidoma bo praksa izpeljana zunaj)
 • 8.00 Zajtrk
 • 10.00 Yin yoga z miofascialnim sproščanjem s Patricijo
 • Prosto
 • 16:30 Delavnica s Sabino Kojc: Moje telo govori – Kaj mi sporoča?
 • 18:00 večerja
 • 20:00 Zvočna kopel – Patricija in Marko

Nedelja:

 • 7.00 Prana flow z Anjo
 • 8.00 Zajtrk
 • Odjava iz sob do 11.00 ure
 • 11.00 Zaključna praksa Dhyana flow z Anjo

Dopuščamo možnost za manjše časovne in vsebinske spremembe, ter prilagoditev programa.

ORGANIZACIJA IN PRAKSA JOGE – Anja (Asteya yoga)

Program retreata bo potekal v čudovitem večnamenskem prostoru s prekrasnim razgledom in energijo, ki podpira..

V petek sem za nas pripravila uvodno prakso Vajrapradama flow, kateri bo sledila Joga nidra.

Celo soboto bo z nami Patricija. Dopoldan nas bo globoko sprostila na delavnici Yin yoga z miofascialnim , zvečer, po večerji pa se bomo prepustili  Zvočni kopeli, kjer se bo Patriciji pridružil tudi Marko.

V nedeljo bomo retreat zaključili z Dhyana flow prakso, ki bo v telo in dušo ljubeče sidrala vse, kar smo tekom vikenda izkusili, vse kar se je prebudilo v nas.

O meni

Sem Anja, diplomirana profesorica športne vzgoje in učiteljica joge, ki sem svoje poslanstvo našla v vodenju joge s poudarkom na zavedanju in čutenju. Iz ljubezni do joge sem ustanovila Asteya yoga studio v Mariboru in razvila lasten koncept joga oddiha. Poučujem flow prakso joge, s katero pomagam prebuditi čutenje na različnih ravneh, prisotnost v trenutku in ozavestiti naravno stanje. Znanje joge sem nadgradila s certifikatom joge za nosečnice, saj je joga čudovita podpora v obdobju pričakovanja novega življenja.

Svoj mir najdem v naravi, iz katere črpam pomembna načela sočutnosti, pristnosti, skrbnosti in odgovornosti. Tako kot narava spreminja svoje barve in pluje skozi različne razmere, poskušam tudi sama z jogo ujeti večni ritem prerojevanja, spreminjanja in sprejemanja. 

Vadba joge združuje povezano gibanje skozi asane, pranajamo in meditacijo. S prakso joge vsakič znova ozavestimo dih in s povezanim tokom asan izboljšamo pretok življenjske energije. S stanjem, ki ga dosežemo na vadbi, se lažje soočimo z vsakodnevnimi izzivi. 

Predznanje joge ni potrebno – morate si le želeti, da skozi vadbo poiščete bolj harmonično različico sebe.

Flowing vinyasa joga ni le gibanje telesa, ampak pristna spremljevalka za zdravo življenje. Je filozofija, ki nam pomaga ustvarjati upanje na prijaznejši svet. 

Na 3-dnevnem Asteya yoga retreatu bom vodila pet različnih praks. Pet od teh sem povezala s svojimi najljubšimi ročnimi mudrami.

O Joga nidri

“Kadar je sproščenost popolna, je sprejemljivost večja. Kadar je zavest povezana z vsemi čuti je sprejemljivost manjša. To je skrivnost joga nidre.”
– Swami Satyananda Saraswati

Joga nidra je močna tehnika, ki izhaja iz tanter in s katero se lahko naučimo zavestno sproščati. Joga nidra je sistematična metoda sprožanja popolne fizične, duševne in čustvene sprostitve. Med samo prakso je videti, kot da človek spi, vendar zavest deluje na globlji ravno zavesti. V Joga nidri je zavest v stanju med budnostjo in spancem. V tem stanju je um izjemno dovzeten. Praksa Joga nidre omogoča človeku, da od nezavednega uma sprejme intuicije.

​Med prakso joga nidre je zavest na različnih ravneh. Včasih je zelo blizu čutom, včasih pa je zelo oddaljena. Kadar je zavest oddaljena, je mogoče razumeti le skozi slušne kanale. Med joga nidro se zavest periodično za nekaj trenutkov izključi, kar pomeni, da se spreminja med podzavestnimi in nezavednimi stanji.

 

MIO YIN YOGA – YIN YOGA Z MIOFASCIALNIM SPROŠČANJEM (Soulshine joga )

»Yang tvori nebesa, Yin pa zemljo. Qi zemlje se dviga in se spremeni v oblake, medtem ko se Qi nebes spremeni v dež.«

Yin yoga pozitivno vpliva na vezivna tkiva, ki vključujejo našo fascijo, ligamente, sklepe, hrustanec in kosti. Zato je yin yoga odlično dopolnilo energične prakse, ki se osredotoča bolj na mišice. Yin yoga zaporedja so običajno počasna z daljšimi zadržki in v sami praksi naredimo manj položajev, kot smo na primer vajeni pri drugih stilih joge. To nam omogoča raziskovanje občutkov in boljše poznavanje telesa, saj nam to dopušča ta meditativni pristop.

Yin yoga se ukvarja s pomirjujočimi, dolgotrajnimi položaji in se osredotoča predvsem na meridiane našega telesa. Velikokrat uporabljamo tudi različne jogijske pripomočke, kot je kvader, deka, bolster, jogijski trak ali celo masažno žogico.

S položaji nam yin yoga pomaga spodbuditi energijske poti. Ko zadržujemo vsak položaj dlje časa, obremenimo fascijo (vezno tkivo), ki objema vsako celico v telesu. Vezivna tkiva so močna in prožna, ko smo zdravi. Zaradi sedečega življenjskega stila, hormonskih sprememb, poškodb, čustvenega neravnovesja, duševnih stisk pa lahko postanejo toga in napeta.  Energetsko stagnacijo lahko razpršimo z aktiviranjem, stiskanjem in raztezanjem telesnih tkiv. Fascija bo imela koristi od harmoničnega pretoka energije skozi njo.

Fascija – zgodba našega življenja.

Fascija je največji senzorični organ v telesu, ki je povezan z mišicami in vpliva na njihovo funkcionalnost. Je avtor našega gibanja in raste z nami od zarodka dalje. Odziva se na stres in obremenitve.

Stres vpliva tudi na fascijo na neugoden način. Stres med drugim povzroča visoko raven stresnega hormona kortizola v telesu, kortizol pa izloča sladkor iz odlagališč sladkorja in tako zvišuje raven sladkorja v krvi.

Miofascialno sproščanje je alternativna tehnika, ki razbremeni napetost v mišicah. Konstantne napetosti in disfunkcije povzročajo v telesu neravnovesje, ki se po določenem času, ko telo ni sposobno dovolj kompenzirati, izrazijo z bolečino v mišično-skeletnem sistemu. Na področju zatrdline kjer čutimo zakrčenost, neprožnost, se vlakna zaradi različnih razlogov zlepijo skupaj.

Preko yin joge in različnih pripomočkov lahko vnesemo lahkotnost in pretočnost v naše telo. Zato na vadbi dodajamo tudi različne pripomočke. Na primer tršo žogo, manjšo žogo, mehko žogo, bolster, kvader …

Včasih lahko izvajamo položaje vrsto let in se skoraj nič ne spremeni. Potem pa dodamo temu namenjen pripomoček in končno se zgodi sprostitev in tudi izboljšanje gibljivosti.

S pripomočki targetiramo miofascijo in tudi globljo fascijo, kar težko dosežemo le z vadbo.

Patricija Roj – učiteljica joge, vodi (skupinske in individualne) zvočne meditacije

Preden se je  z vsem svojim bistvom prepustila študiju in poučevanju joge, je 8 let delila radost z majhnimi otroki kot vzgojiteljica v vrtcu. Sedaj že 5 let vodi začetne in nadaljevalne skupine joge za odrasle, mini jogo za otroke in zvočne meditacije.

Patricija živi z glasbo in glasba živi v njej že od njenega rojstva. Po dolgih letih prepevanja jo je prav glasba pripeljala do prostovoljnega dela z otroki v Kambodži, kjer je z njimi prepevala. Tam se je tudi zaljubila v zvočno meditacijo, saj je spremljala delo zvočnih zdravilcev Daniela Coatesa in Maggi Nimmo. Ljubezen še danes traja, tako da jo vsak dan spremlja glasba, saj vodi glasbene meditacije na katerih tudi prepeva različne zdravilne pesmi iz celega sveta.

Delavnica s Patricijo je odprta tudi za vse tiste, ki na celotnem retreatu ne boste prisotni.
Prijavite se lahko tukaj.

 

MOJE TELO GOVORI – KAJ MI SPOROČA (Sabina Kojc )

Ste se kdaj zalotili, da na sestanku/družinskem srečanju s stopalom tapkate ob tla? Ste kdaj zaznali, da vam poskakuje celotna noga, kot da bi želela kam pobegniti? Ste morda pri kom opazili, da celotno telo giba naprej in nazaj? Ste bili že kdaj tako zatopljeni v delo, da se »pozabili«, da vas tišči na stranišče, dokler ni bila bolečina res neznosna?

Na delavnici se bomo spoznali oziroma spomnili na povezavo s svojim telesom in z osnovnim principom govorice telesa. Tukaj ne mislim na neverbalno komunikacijo v odnosu do našega okolja, ampak spoznavanje »jezika«, s pomočjo katerega lahko razumemo, kaj NAM sporoča NAŠE telo.

Naše telo in naš um sta močno povezana. Z umom, mislimi, smo se nekako že naučili pogovarjati, prakticiramo čuječnost, sprejemamo misli takšne, kot so, jih opazujemo. Kako pa je s telesom? Se znamo pogovarjati tudi z njim?

Na kratki delavnici vam bom predstavila načine, kako se povezati s telesom in ga slišati vsak dan in kako nam lahko to pomaga pri lepšem, bolj polnem in mirnejšem življenju.

Sabina Kojc

Po duši sem raziskovalka življenja, človekove psihe in telesa, odnosov ter izzivov, ki nam jih ponuja življenje. Že od nekdaj me je navduševalo raziskovanje same sebe ter okolice, v kateri živim. Vprašanja o sebi, zakaj sem to, kar sem, kako se spreminjam, razvijam, kakšni so moji potenciali, kaj me ovira na moji poti, čemu služijo čustva, zakaj me življenje vodi prav po tej poti in številna druga, me spremljajo že odkar pomnim. Skozi proces izobraževanja in proces osebne izkušnje (lastne psihoterapije) sem prišla do številnih odgovorov, s katerimi si želim stati ob strani tudi vsem, ki si želijo izboljšati svoje življenje. Pri svojem delu uporabljam holističen pristop (sem specializantka integrativne psihoterapije), saj verjamem, da so človekovi deli med seboj neločljivo povezani in vsaka sprememba na enem nivoju vpliva tudi na vse ostale.

Delavnica s Sabino je odprta tudi za vse tiste, ki na celotnem retreatu ne boste prisotni.

 

ZVOČNA KOPEL – Patricija & Marko (Soulshine joga )

Zvočna kopel je potopitev v čudovite zvoke in vibracije, ki zdravijo naše telo, um in duha. Vse v vesolju, vključno z našim telesom, je sestavljeno iz vibracij. Vsak organ in celica vibrira na določeni frekvenci. Zvok in vibracije potujejo do 5-krat učinkoviteje skozi vodo in ker smo pretežno sestavljeni iz vode, lahko občutimo vibracije in njihove učinke na celični ravni. Omogočajo nam doživetje globoke sprostitve, občutka miru in dobrega počutja.

Zvok nam zelo pomaga pri umirjanju, saj večina med nami veliko razmišlja in tako težje utiša um. Lepota zvoka je v tem, da to lahko naredi namesto nas. Naš um ne more nasprotovati zvoku in vibracijam posod, gonga in drugih instrumentov. Morda bo poskusil, a zvok bo vedno zmagal. Slišimo ga sicer z ušesi, vendar pa vpliva pa na celotno telo. Deluje na telo na celični ravni.

Ves čas potovanja nas bodo razvajali zvoki in vibracije gonga, tibetanskih posod, kristalne posode, koshi zvončkov, kalimbe, šamanskega bobna in ostalih holističnih glasbil. Petje zdravilnih manter bo dodatno aktiviralo subtilne energijske centre in nas umirilo, sprostilo in navdalo z radostjo. Petje je sestavni del vseh religij skozi vso zgodovino. Petje ljudi osrečuje. Ljudje smo vsakodnevno prepojeni z nenehnim razmišljanjem. Tudi ko smo npr. del jogijske skupine, je vsak član okupiran s svojimi mislimi. Toda, ko začnemo peti, začne v vseh glavah vibrirati ena misel in en ritem. Vse misli postanejo eno in ravno ta enost ustvarja močno energijo, ki nas oživlja in dviga našo zavest.

Petje dojemamo z različnimi čutili, ga slišimo, čutimo vibracijo, spodbuja občutke sreče v nas. Petje manter omogoča umu, da se potopi sam vase, da preneha s svojimi aktivnostmi in tako petje pripomore k globinski sprostitvi telesa. Obstaja veliko manter in vsaka izmed njih ima svoj namen. S ponavljanjem mantre prikličemo njeno energijo.

Zvočna kopel je odprta tudi za vse tiste, ki na celotnem retreatu ne boste prisotni.
Prijavite se lahko tukaj.

 

NASTANITEV IN HRANA

V času retreata bomo bivali v čudovitih in izjemno lepih, udobnih sobah  Pohorje Village Wellness and Spa Resorta.

V sklopu resorta je tudi restavracija, kjer bo poskrbljeno za kvalitetne in okusne vegetarijanske in veganske obroke (zajtrk in večerjo). Lažja in hrana predvsem rastlinskega izvora bo blagodejno, čistilno in razbremenilno vplivala na fizično telo in celostno počutje.

PRIJAVE

Prijave sprejemamp do zapolnitve mest. Število mest je omejeno.

Prijave do 30. septembra 2022:

Cena celotnega paketa na osebo glede na nastanitev:

 • 279,00 €/osebo za nastanitev v nadstandardni dvoposteljni sobi****
 • 319,00 €/osebo za nastanitev v nadstandardni enoposteljni sobi****

Prijave po 30. septembru 2022:

Cena celotnega paketa na osebo glede na nastanitev:

 • 299,00 €/osebo za nastanitev v nadstandardni dvoposteljni sobi****
 • 339,00 €/osebo za nastanitev v nadstandardni enoposteljni sobi****

*Večje skupine me prosim kontaktirajte.

Cena vključuje:

 • Mio Yin Yoga  – Yin yoga z miofascialnim sproščanjem s Patricijo
 • Delavnica s Sabino: Moje telo govori – Kaj mi sporoča?
 • Zvočna meditacija s Patricijo
 • Joga nidra z Anjo
 • Flow prakse joge z Anjo
 • nočitev v nadstandardni sobi
 • samopostrežni zajtrk in večerjo prilagojeno veganom/vegetarijancem
 • 3 urni dnevni vstop dnevno v bazene centra Bolfenk
 • neomejeno uporabo brezžičnega interneta in parkirno mesto
 • uporaba zunanjih rekreativnih površin in večnamenski prostor

Doplačila:

 • turistična in promocijska taksa 1,50 € / osebo / dan
 • prijavnina 1,00 € / osebo
 • hišni ljubljenček 10€ / dan
 • 3-urni vstop v savne 15€/osebo
 • masaže po izboru
 • prevoz do lokacije, dodatna hrana, pijača

Prijave sprejemamo izključno​​ na info@asteya.si, za več informacij lahko tudi pokličete na 040 586 072.

Se veselimo srečanja in povezovanja.

Anja

EVENT DETAILS

Date: 14 oktobra, 2022 @ 2:00 pop - 16 oktobra, 2022 @ 12:30 pop
Time: 2:00 pop - 12:30 pop
Venue: Pohorje Village Wellness & Spa Resort
Address: Hočko Pohorje 133
Organizer Name: Anja Kaloh
Phone: +386 40 586 072