3-DNEVNI ASTEYA ODDIH – ZIMA 2024

Loading dogodki
 • Ta dogodek je minil.

3-DNEVNI ASTEYA ODDIH – ZIMA 2024

3-dnevni Asteya yoga oddih: Iskanje notranjega miru in pozabljenih moči

Pobegnite od vrveža vsakdanjega življenja in se nam pridružite na zimskem jogijskem umiku na vrhu Mariborskega Pohorja.

Datum: 2. – 4. februar 2024
Lokacija: Mariborsko Pohorje, Pohorje Village Wellbeing Resort 

Kaj pričakovati:

 • Joga in meditacija: Potopite se v vsakodnevne vadbe joge in meditacije, ki jih vodi Anja. Raziščite povezavo med telesom, umom in dušo ter poiščite notranji mir sredi zimske lepote.
 • Posebne delavnice:
  • Plesna delavnica – Pretočno telo: Pridružite se nam na poživljajoči gibalni delavnici pod vodstvom Katarine Barbare. Odkrijte radost gibanja in se izrazite skozi ples.
  • Restorativna joga in Joga nidra: Pričakujete lahko pomirjujočo, sproščujočo in udobno prakso restorativne joge z Joga nidro – jogijskim spanjem.
  • Breathwork delavnica – Nazaj k dihu, nazaj k sebi: Raziščite moč svojega diha in se predajte potovanju v sebe pod vodstvom Sanje Premović. Ponovno se povežite s svojim notranjim jazom s transformativnim dihanjem.
 • Sprehodi v naravi: Podajte se v osupljive zimske pokrajine med sprehodi po naravi. Povežite se z neokrnjeno naravo in doživite mir zasneženega gozda.
 • Hranilna kuhinja: uživajte v okusnih in hranljivih jedeh, pripravljenih s sezonskimi živili.

Prihod je možen v petek popoldan ob 14. uri, program se začne ob 18. uri. V nedeljo bomo zaključili do 10. ure.

Program oddiha bo potekal v prelepem večnamenskem prostoru s čudovitim razgledom in podporno energijo.

V petek, po večerji, smo za vas pripravili Restorativno jogo z joga nidro.

Sobota bo posebna. Dopoldan vas bo Sanja vodila na delavnici ‘Nazaj k dihu, nazaj k sebi.’ Sledi prosti čas, ki ga lahko preživite po svojih željah – morda se razvajate v savni, si privoščite masažo ali pa se pridružite sprehodu v gozdu. Za zaključek sobotnega večera pa nas bo vodila Katarina Barbara, ki je pripravila gibalno delavnico z naslovom ‘Pretočno telo.’

V nedeljo se bomo zjutraj podali v naravo, kjer bomo meditirali in občudovali sončni vzhod, ter se napolnili z energijo sonca. Še pred zajtrkom pa nas čaka še zadnja skupna praksa.

Za več informacij mi pišite na info@asteya.si

PROGRAM NA KRATKO

Petek, 2. februar:

 • Prihod in prijava od 14. ure.
 • Prosto (čas v naravi, kopanje, savnanje, meditacija …).
 • 18.00 Večerja.
 • 19.30 Uvod v vikend in Restorativna joga z Joga nidro

Sobota, 3. februar:

 • 7.00 Bhumi flow z Anjo (75 min).
 • 8.30 Zajtrk.
 • 11.00 Delavnica: Nazaj k dihu, nazaj k sebi – Sanja Premović (90 min).
 • Prosto.
 • 17:30 Delavnica: Pretočno telo – Katarina Barbara Kavčič (90 min).
 • 19:00 večerja

Nedelja, 4. februar:

 • 7.00 Meditacija na prostem ob sončnem vzhodu.
 • 7.30 Vayu flow z Anjo (75 min).
 • 9.00 Zajtrk.
 • Odjava iz sob do 10.00 ure.

Dopuščamo možnost za manjše časovne in vsebinske spremembe, ter prilagoditev programa.

OPIS PROGRAMA

RESTORATIVNA JOGA IN JOGA NIDRA
V prvem delu lahko pričakujete pomirjujočo, sproščujoča in udobno prakso. Predali se bomo z obnovitvenim asanam v katerih bomo ostali nekaj več vdihov in izdihov, se dobro podprli z joga bloki, objeli joga bolster, za prijetnejši občutek morda telo podprli še z odejo in se prepustili globoki sprostitvi. Glavni cilj prakse je doseči razbremenjenost, olajšanje, globok počitek ter odklop, ki ustvari prostor za polnjenje zalog energije. V drugem delu se prepustimo vodeni Joga Nidri – jogijskemu spanju. Praksa je primerna za vse, ki si želite globoke sprostitve. Predznanja ne potrebujete. Joga nidra je močna tehnika s katero se lahko naučimo zavestno sprostiti. Joga nidra je sistematična metoda sprožanja popolne fizične, duševne in čustvene sprostitve. Pomemben sestavni del prakse Joga Nidre je tudi Sankalpa, kjer vas povabim, da pomislite na svojo sankalpo ali namero za to prakso (morda namero za leto pred nami). To je preprosta izjava, kot na primer “Popolnoma se bom sprostil/a” ali “Naj mi ta praksa pomaga, da se pozdravim.” V danem trenutku lahko mentalno izrazite karkoli, kar čutite, da potrebujete.⁣
“Kadar je sproščenost popolna, je sprejemljivost večja. Kadar je zavest povezana z vsemi čuti je sprejemljivost manjša. To je skrivnost joga nidre.”⁣
– Swami Satyananda Saraswati⁣
DELAVNICA S SANJO: NAZAJ K DIHU, NAZAJ K SEBI

Sanja je svoje izobraževanje za breathwork facilitatorko opravljala in še opravlja pri priznani akademiji Alchemy of Breath.

Želi deliti sporočilo, da je nekaj tako preprostega, vsakdanjega in navidezno samoumevnega kot dihanje, izjemnega pomena v naših življenjih.  Če dih ozavestimo in se z njim globoko povežemo (preko njega pa tudi s svojim telesom), nam lahko v čustveno težkih trenutkih služi kot dragoceno orodje, ki nas usidra v »tukaj in zdaj« ter pomaga povrniti mir in jasnost.  

Dihanje je v današnjem hitrem svetu zelo spregledano in samoumevno dejanje, ki od nas (običajno) ne zahteva nobenega truda. Še več najpogosteje (razen v primerih, ko smo bolni in imamo zamašen nos :)) se svojega diha sploh ne zavedamo. V resnici pa je dihanje eno najpomembnejših orodij, ki jih imamo direktno pod našim nosom. 

Na delavnici bomo dih uporabili v dva, enako pomembna, a zelo različna, namena. V prvem delu delavnice (”Nazaj k dihu”) bomo ozaveščali dih in se preko njega povezali s telesom. Naučili se bomo tehnik dihanja, ki naš živčni sistem vračajo v ravnovesje in spodbujajo sprostitev. 

V drugem delu delavnice (”Potovanje v središče sebe”) bomo telo aktivirali z zavednim povezanim dihom, upočasnili valovanje možganov in dali prostor zastali energiji, da se sprosti iz telesa in transformira. 

 

DELAVNICA S KATARINO BARBARO: PRETOČNO TELO

Pretočno telo je gibalna delavnica, kjer bomo telesu ponudili prostor in čas, da se gibalno/plesno prebudi ter izživi impulze, ki se skrivajo v njem. Skozi vodeno improvizacijo bomo telo prvo skenirali, nato ga z artikulacijo začutili ter popeljali v prostor. Raziskovali ter spoznavali bomo svoje telo, njegove zaznave, zmožnosti in meje, ki jih stalno prestavljamo. S pomočjo orodij sodobne plesne tehnike bomo iskali individualen način gibanja ter kreativnega izražanja, ki mu bomo dovolili, da se  ob stikih z drugimi premikajočimi telesi v prostoru, transformira.

Z delom v paru oz. skupini bomo telesu ponudili možnost, da prehaja skozi gibalne vzorce, ki bi jih samostojno mogoče težje doseglo, s tem pa odvzamemo pritisk tega kako bi naše gibanje naj zgledalo. Cilj delavnice je uglasiti naše telo, se razplesati ob glasbi, sprostiti, predvsem pa priti do točke, ko se ne obremenjujemo kako naše gibanje zgleda na ven, temveč kako se ob tem počutimo.

Katarina Barbara se je kot otrok ukvarjala z gimnastiko, baletom in modern plesno tehniko. Njeno kreativno raziskovanje sodobnih plesnih tehnik se je začelo v bazi Center Plesa Maribor. Kasneje je izobraževanje nadaljevala na priznani akademiji SEAD v Salzburgu, ki jo je leta 2014 zaključila kot diplomirana plesalka sodobnega plesa ter istega leta pridobila status samozaposlene v kulturi, kjer deluje kot plesalka, koreografinja in pedagoginja.

Katarina je član komisije za podeljevanje nacionalnih poklicnih kvalifikacij za plesalce in koreografe.

Na svoji poti profesionalne plesalke je sodelovala s številnimi koreografi doma in v tujini, koreografirala razne miniature kot tudi celovečerne plesne predstave. Preizkusila se je tudi kreiranju dveh kratkih plesnih filmov ter video otroške plesne predstave.

Leta 2020 je začela vzpostavljati svoj gibalni režim, ki sestoji iz prijemov sodobno plesnih tehnik, pilatesa ter joge, vseskozi pa z vsestranskim umetniškim raziskovanjem išče in postavlja lasten gibalni besednjak, katerega osrednja tema je telo in njegova stanja, ki jih dojema kot neizčrpen vir inspiracije.

 

ORGANIZACIJA IN IZVEDBA – ANJA

Anja je leta 2013 diplomirala na Fakulteti za šport v Ljubljani. Je profesorica športne vzgoje in učiteljica joge. Svoje poslanstvo je našla v poučevanju joge s poudarkom na zavedanju in čutenju. Anja je leta 2016 zaključila svoj prvi 200-urni tečaj za učitelja joge v Nataraja joga studiu v Ljubljani. Svoje znanje joge je nadgradila s Prenatal Teacher Training-om in drugim 200-urnim Yoga Teacher Training-om, oba pri Spanda Institute, in je v procesu pridobivanja 500-urnega certifikata. Kot učiteljica ostaja večna učenka. Iz ljubezni do joge je Anja v Mariboru ustanovila Asteya yoga studio, kjer od leta 2017 nudi jogo v skupini in zasebno jogo. Anjine ure temeljijo na Vinyasa flowu in so namenjene prebujanju občutkov na različnih nivojih, prisotnosti in zavedanju naravnega stanja. Svoj mir najde v naravi, iz katere črpa pomembna načela sočutja, pristnosti, skrbi in odgovornosti.

“Tako kot narava spreminja svoje barve in pluje skozi različne razmere, poskušam z jogo ujeti večni ritem ponovnega rojstva, spreminjanja in sprejemanja.” – Anja

Bhumi Flow

Stabilnost, prizemljenost, varnost in zaupanje bodo naša vodila skozi prakso. Srečali se bomo z različnimi ravnotežnimi asanami, prizemljitvenim dihom in zavestno počasnejšimi prehodi med položaji. Praksa ne bo samo udobna in prijetna, bo tudi malo naporna, vsekakor pa v prvi vrsti prilagojena temu, da bomo pred njo ravno na večerji. Bhumi je hindujska boginja zemlje,  tudi zemlja kot eden od  elementov v hindujski tradiciji oz. ajurvedi.

Vayu Flow 

V tej dinamični praksi, povezani z elementom zraka bomo poiskali načine, kako delovati lahkotno, breztežnostno, skoraj nevidno. Iz stabilnih temeljev, ki jih skozi stopala, dlani in ravnotežne asane postavimo v praksi zemlje smo pri tej praksi višje, v predelu srca in prsnega koša. Pričakujete lahko več dela v predelu prsne hrbtenice in več dela ramenskega obroča. Vse v smislu odpiranja, ustvarjanja prostora tukaj. V tej praksi bo več zaklonov, več zavestnega dela s hrbtnimi mišicami, kot pri ostalih praksah. Še vedno pa vse z veliko mero občutka in zavedanja.

NASTANITEV IN HRANA

V času oddiha bomo bivali v čudovitih in izjemno lepih, udobnih sobah  Pohorje Village Wellbeing Resort .

V sklopu resorta je tudi restavracija, kjer bo poskrbljeno za kvalitetne in okusne obroke.

PRIJAVE

Število mest je omejeno. Oddih bo izpeljan ob prijavi najmanj 6 in največ 10 oseb. 

Cena celotnega paketa na osebo glede na nastanitev:

 • 319,00 €/osebo za nastanitev v nadstandardni dvoposteljni sobi****
 • 359,00 €/osebo za nastanitev v nadstandardni enoposteljni sobi****

Rezervacija mesta na oddihu je potrjena s plačilom. 

Oddih se poravna v dveh delih. Prvi del se poravna podjetju Asteya s.p. ob prijavi oz. prejetem predračunu, drugi del se poravna direktno na recepciji nastanitve v času oddiha.

V primeru odpovedi do 18. januarja 2024 dobite vrnjen celoten znesek, ki ste ga poravnali ob rezervaciji.

V primeru odpovedi po 18. januarju 2024 dobite vrnjenih 50% od zneska, ki ste ga poravnali ob rezervaciji.

 

Cena vključuje:

 • Delavnico: Pretočno telo – Katarina Barbara Kavčič
 • Delavnico: Nazaj k dihu, nazaj k sebi – Sanja Premović
 • Delavnico: Restorativna joga z Joga nidro – Anja Kaloh
 • Flow prakse joge z Anjo
 • nočitev v nadstandardni sobi
 • samopostrežni zajtrk in večerjo primerno tudi za vegetarijance
 • 3 urni dnevni vstop dnevno v bazene centra Bolfenk
 • neomejeno uporabo brezžičnega interneta in parkirno mesto
 • uporaba zunanjih rekreativnih površin in večnamenski prostor

Doplačila:

 • Turistična taksa 1,50 € / osebo / dan
 • Prijava gostov 1,50 € / osebo / dan
 • Doplačilo za veganske obroke 8€/ osebo / na dan
 • hišni ljubljenček 15€ / dan
 • Vstop v svet savn 26€/osebo (odprto od 16.- 20. ure)
 • Masaže po izboru (termin si rezervirate sami na info@resort.si ali 02 603 55 00)
 • Prevoz do lokacije, dodatna hrana, pijača

Prijave sprejemamo izključno​​ na info@asteya.si, za več informacij lahko tudi pokličete na 040 586 072.

Se veselimo srečanja in povezovanja.

EVENT DETAILS

Date: 2 februarja @ 2:00 pop - 4 februarja @ 10:00 dop
Time: 2:00 pop - 10:00 dop
Venue: Pohorje Village Wellness & Spa Resort
Address: Hočko Pohorje 133
Organizer Name: Anja Kaloh
Phone: +386 40 586 072