JOGA, GOZDNO KOPANJE IN POTOVANJE DIHA @POSESTVO ŠUMIK

JOGA, GOZDNO KOPANJE IN POTOVANJE DIHA @POSESTVO ŠUMIK

JOGA, GOZDNO KOPANJE  IN POTOVANJE DIHA

Vabim te, da se mi pridružiš na 4 – dnevnem Asteya retreatu – pomlad 2023 na lokacijo Posestva Šumik med prostranimi gozdovi Pohorja. Oddih bo v terminu od 1. do 4. junija 2023.

Vedno znova sem očarana nad energijo narave, zato sem se odločila, da vas na letošnji pomladni oddih povabim še bližje k njej. Tokratni oddih bo združeval nekaj meni zelo ljubih stvari. Dneve bomo začeli in končali s prakso joge, čez dan bomo telo nahranili in brbončice razvajali s skrbno pripravljenimi veganskimi obroki, se predajali svežemu zraku, vonju gozda, naravni tišini, mehki pozornosti in tako s časom preživetim v neokrnjeni naravi zdravili telo in dušo. Za obogatitev programa sem na oddih povabila tudi Sanjo, ki nas bo vodila skozi delavnico Potovanje diha.

Posestvo Šumik ponuja 6 butičnih sob, vsaka od njih je za najmanj 2 osebi. Število mest na oddihu je omejeno na 10 oseb. Bivanje v enoposteljni sobi zaradi omejenega števila sob žal ni možna. Hišni ljubljenčki tukaj žal niso dovoljeni.

 

Prihod in začetek je v četrtek popoldan po 14.00 uri, odhod in zaključek v nedeljo do 14. ure.

Program na kratko:

Četrtek:

 • Prihod in prijava od 14.00 ure naprej
 • Prosto 
 • 17.00 Veganska večerja
 • 19.30 Večerna praksa joge – Bhumi flow

Petek:

 • 7.30 Jutranja praksa joge – Jala flow
 • 9.00 Veganski zajtrk
 • 10.30/11.00 Pohod do Črnega jezera / Prosto
 • 17.00 Veganska večerja
 • 19.00 Večerna praksa joge – Joga nidra

Sobota:

 • 7.30 Jutranja praksa joge – Agni flow
 • 9.00 Veganski zajtrk
 • 10.30/11.00 Pohod do Tihega jezera /Prosto
 • 17.00 Veganska večerja
 • 19.00 Večerna praksa joge – Potovanje diha (Sanja)

Nedelja:

 • 7.30 Jutranja praksa joge – Vayu flow
 • 9.00 Veganski zajtrk
 • Odhod iz posestva najkasneje do 14.00 

Dopuščamo možnost za manjše časovne in vsebinske spremembe, ter prilagoditev programa.

 

Za več informacij mi pišite na info@asteya.si

 

JUTRANJA IN VEČERNA PRAKSA JOGE

Joga je povabilo, da povežemo telo, um in duha, vzpostavimo stik s seboj, sprostimo napetosti in se celovito vrnemo nazaj k sebi. Vadba joge združuje povezano gibanje skozi asane, pranajamo in meditacijo. S prakso joge vsakič znova ozavestimo dih in s povezanim tokom asan izboljšamo pretok življenjske energije. S stanjem, ki ga dosežemo na vadbi, se lažje soočimo z vsakodnevnimi izzivi. 

Prakse, ki jih bom vodila bodo tematske in povezane s štirimi elementi narave – Bhumi (zemlja), Jala (voda), Agni (ogenj), Vayu (zrak). Predznanje joge ni potrebno – morate si le želeti, da skozi vadbo poiščete bolj harmonično različico sebe.

DELAVNICA S SANJO: POTOVANJE DIHA 

Sanja je svoje izobraževanje za breathwork facilitatorko opravljala in še opravlja pri priznani akademiji Alchemy of Breath.

Želi deliti sporočilo, da je nekaj tako preprostega, vsakdanjega in navidezno samoumevnega kot dihanje, izjemnega pomena v naših življenjih.  Če dih ozavestimo in se z njim globoko povežemo (preko njega pa tudi s svojim telesom), nam lahko v čustveno težkih trenutkih služi kot dragoceno orodje, ki nas usidra v »tukaj in zdaj« ter pomaga povrniti mir in jasnost.  

Potovanja diha, ki jih vodi, temeljijo na neprekinjenem zavestnem povezanem dihu, s katerim dosežemo spremenjeno stanje zavesti, upočasnitev možganskega valovanja in začasno »utišanje« kritičnega, racionalnega uma, kar odpira prostor globljim kotičkom naše zavesti in prebujanju vsega tistega, kar želi biti videno.

 

JOGA NIDRA

“Kadar je sproščenost popolna, je sprejemljivost večja. Kadar je zavest povezana z vsemi čuti je sprejemljivost manjša. To je skrivnost joga nidre.” – Swami Satyananda Saraswati

Joga nidra je močna tehnika, ki izhaja iz tanter in s katero se lahko naučimo zavestno sprostiti. Joga nidra je sistematična metoda sprožanja popolne fizične, duševne in čustvene sprostitve. Med samo prakso je videti, kot da človek spi, vendar zavest deluje na globlji ravni. V Joga nidri je zavest v stanju med budnostjo in spancem. V tem stanju je um izjemno dovzeten. Praksa Joga nidre omogoča človeku, da od nezavednega uma sprejme intuicije.

 

GOZDNO KOPANJE V PRAGOZDU

“Nobeno zdravilo na zdravje nima tako neposrednega učinka kakor sprehod po prečudovitem gozdu.”⁣

Gozd nam je kakor mati; je sveto mesto, božji dan in pravi raj za zdravje. Mati Narava v nas vzbuja občudovanje in radovednost ter nas vabi k sebi. Deluje v harmoniji z nami in našo prirojeno sposobnostjo zdravljenja. To je temelj gozdne medicine. V gozdu se znova povežemo z naravo ter naredimo prvi korak na poti do zdravja in sreče. Umetnost gozdnega kopanja je umetnost povezovanja z naravo z vsemi čuti. (Iz knjige: Z gozdom do sreče in zdravja, dr. Qing Li)

Mi se bomo na gozdno kopanje odpravili v petek v smeri Črnega jezera in v soboto v smeri Tihega jezera. 

Črno jezero je naravni rezervat, ki s svojo temno barjansko vodo jezeru daje podobo črnega bisera. V prejšnjih stoletjih so jezero uporabljali kot umetni zadrževalnik vode za potrebe plavljenja lesa po lobniški drči, ki so ga spravljali v dolino med leti 1838 in 1959. Črno jezero skupaj z Lovrenškimi jezeri in Ribniškim jezerom tvori največjo površino visokih barij v Sloveniji.

Tiho jezero, ki mu domačini pravijo “Falski tajht” je umetna akumulacija vode, katera gladina tekom leta niha. V jezero priteka in odteka Lobnica, ki izvira malce više nad jezerom. Med posebnosti flore, ki uspeva v bližini jezera, spada mesojeda rastlina rosika. Jezero je skrito med pohorskimi gozdovi in je zato nepoznano.

Hipokrat je zapisal: ⁣

“Bolezni nas ne doletijo z jasnega. Razvijejo se iz drobnih vsakodnevnih grehov proti naravi. Ko se nabere dovolj grehov, se bolezen nenadoma pojavi.”⁣

Številne bolezni, nadloge in skrbi, ki nas pestijo, izvirajo iz pomanjkanja povezanosti z naravo. Če želimo to povezavo znova vzpostavit, moramo zavihati rokave in se vrniti k naravi.⁣ Občutite veter na obrazu, potopite roke v vodo in razprite prste, da se vam bo voda vrtinčila med njimi, lezite na tla, sezujte si čevlje in hodite bosi.⁣ (Iz knjige: Z gozdom do sreče in zdravja, dr. Qing Li)

 

O POSESTVU ŠUMIK

Prenovljeno posestvo se nahaja na nadmorski višini 1100 m. V neposredni bližini Posestva Šumik se v svoji veličini nahaja naravni rezervat Šumik z dolino Lobnice ter slapovoma Mali in Veliki Šumik. Lokacija pa je tudi odlično izhodišče tako za pohodnike kot kolesarje.

Posebnost objekta je trdna pohorska gradnja, kjer se kot osnovna materiala prepletata pohorski granit in izjemno kvaliteten les pohorskih jelk in smrek. Objekt je zaradi tega vpisan na  seznam lokalne kulturne dediščine. (EŠD 19754).

Posestvo Šumik ponuja 6 butičnih sob, vsaka od njih je za najmanj 2 osebi. Število mest je omejeno na 10 oseb. Bivanje v enoposteljni sobi zaradi omejenega števila sob žal ni možna. Vsaka soba je unikatna.

 

VEGANSKI OBROKI – ZAJTRK IN VEČERJA 

Sem Nika in najraje sem v kuhinji. Hrana je moja največja strast. Zelo rada sem gostiteljica in v veselje mi je v svoj svet sprejeti nove ljudi in z njimi deliti ljubezen do hrane.

Kuhanje veganskih dobrot na skupinskih oddihih je nekaj v čemer absolutno uživam. Ker imam za sabo že kar nekaj krasnih izkušenj z joga in meditativnimi odmiki, razumem, kako pomembno vlogo odigra hrana. Moja pogostitev na odmikih je skrbno zasnovan dnevni meni polnovrednih veganskih obrokov po preverjenih recepturah. Sestavine, ki jih izberem so kar se da sezonske in lokalne, po možnosti ekoloških kmetij. Raznovrstno in pisano, z veliko svežih sestavin in polnih okusov, ki vas bodo nasitili, a ne obtežili. 

ORGANIZACIJA IN IZVEDBA

Sem Anja, diplomirana profesorica športne vzgoje in učiteljica joge, ki sem svoje poslanstvo našla v vodenju joge s poudarkom na zavedanju in čutenju. 

Iz ljubezni do joge sem ustanovila Asteya yoga studio v Mariboru in razvila lasten koncept joga oddiha. Poučujem flow prakso joge, s katero pomagam prebuditi čutenje na različnih ravneh, prisotnost v trenutku in ozavestiti naravno stanje. Znanje joge sem nadgradila s certifikatom joge za nosečnice, saj je joga čudovita podpora v obdobju pričakovanja novega življenja.

Svoj mir najdem v naravi, iz katere črpam pomembna načela sočutnosti, pristnosti, skrbnosti in odgovornosti. Tako kot narava spreminja svoje barve in pluje skozi različne razmere, poskušam tudi sama z jogo ujeti večni ritem prerojevanja, spreminjanja in sprejemanja.

Moj način vodenja joge se z leti spreminja. Če sem bila na začetku svoje poti bolj naklonjena dinamični jogi, se po številnih izobraževanjih in vaditeljskih izkušnjah posvečam združevanju različnih pristopov.

PRIJAVE

Prijave sprejemamo do zapolnitve mest. Število mest je omejeno. Oddih bo izveden ob prijavi najmanj 8 in največ 10 udeležencev. Izvedba oddiha bo potrjena do najkasneje 15. Maja 2023.

Prijave do 8. maja 2023:

Cena celotnega paketa na osebo glede na nastanitev:

 • 479,00 €/osebo za nastanitev v unikatni butični sobi za dve osebi*

Prijave po 8. maju 2023:

Cena celotnega paketa na osebo glede na nastanitev:

 • 499,00 €/osebo za nastanitev v unikatni butični sobi za dve osebi*

*Z lastno kopalnico v sobi ali izven nje.

 

Cena vključuje:

 • Delavnico Potovanje diha s Sanjo
 • Joga nidro z Anjo
 • Prakse joge z Anjo
 • Skrbno pripravljene veganske obroke (zajtrk in večerjo) za katere bo poskrbela Nika
 • Organiziran izlet do Črnega in Tihega jezera
 • nočitev v butični dvoposteljni sobi
 • uporaba zunanjih rekreativnih površin in večnamenski prostor
 • turistična in promocijska taksa 
 • prijavnina 

Doplačila:

Prijave sprejemamo izključno​​ na info@asteya.si, za več informacij lahko tudi pokličete na 040 586 072.

Se veselimo srečanja in povezovanja.

 

Anja