Yin yoga & Reiki

Yin yoga & Reiki

Vabljen/a na edinstveno izkustvo čarobne kombinacije Yin joge in japonske energetske prakse Reiki

Za začetek želiva, da naju spoznaš! ?

Anja je učiteljica joge, ki s svojim širokim poznavanjem fizičnega in duhovnega telesa subtilno in nežno uri svoje “yoginije” na rednih tedenskih vadbah joge. Je vsestranska gibalka fizičnih in duhovnih mišic, ki se ne ustavi pred nobeno oviro, ampak jo nežno z občutenjem in dihom preseže.
Tokrat bo udeležence delavnice nežno in počasi vodila med umirjenimi in lahkotnimi asanami Yin joge. Vadba bo potekala počasi, umirjeno in s poudarkom na dihu (pranayami).
“Trust the vibes you get. Energy doesn’t lie.”

Alenka je Anjina najbolj navdušena učenka joge in mojstrica Reikija. S pomenom širše zavesti in zaznavanjem energij se ukvarja že od otroštva, vendar se je šele, ko je pred leti spoznala energetsko prakso Reiki, prvič zares globoko potopila v pomen življenjske energije (Ki). Reiki je njen način življenja in čutenja. Z Reikijem ohranja in vzpostavlja naravno ravnovesje vseh procesov v telesu in z njim krepi čustvene in mentalne mišice.
Alenka bo ves čas delavnice vsakemu udeležencu svetila z Reiki energijo in tako raztapljala energetske upore.
“The purpose of light is to create more light, to open people’s eyes, to reveal the marvels around.” (P. C.)

Spoj Joge in Reikija:

Skupna točka Joge in Reikija je življenjska energija, ki se pretaka v fizičnem in duhovnem telesu. Lahko ji rečemo Prana, Chi ali Ki.
Največ življenjske energije (Prana, Chi, Ki) se pretaka v meditativnem stanju.
S prepletenostjo Joge in energetske prakse Reiki je meditacija še bolj poglobljena in lahkotnejša tako za začetnike kot izkušene meditante. Združitev v popolno sinhronost se ne ustavi le pri meditaciji, ampak prav tako vzpodbuja pozitivne procese v fizičnem telesu pri vseh asanah, ki jih med jogo izvajamo. Spoj Joge in Reikija še hitreje in učinkoviteje raztaplja energetske blokade in s tem odpira prosto pot življenjski energiji, zaradi katere je naše fizično in duševno telo v ravnovesju, kar blagodejno vpliva tudi na naše zdravje. Deluje nežno, prijetno in brez napora, zato je zdužitev Joge in Reikija med drugim primerna tudi za zmanjševanje vsakodnevnega stresa in umirjanje uma.

Jogijske asane so podlaga za subtilno izkustvo Reikija v fizičnem telesu, medtem ko Reiki povečuje zavedanje subtilnih energijskih sprememb, ki se dogajajo med samo vadbo Joge. Taka prepletenost nas vodi v povezanost s širšo zavestjo in doseganjem polnega potenciala.

Kaj je Pranayama?

Pranayama je praksa kontrole diha. Beseda pranayama je sestavljena iz dveh sanskrtskih besed. Prana, ki jo lahko prevedemo kot življenjsko energijo in ayama, ki pomeni nadzor, kontrolo. Kontrola je sicer nemogoča, mogoče je le usmerjanje energij. Pranayama vpliva na pretok prane v nadijih (energijskih kanalih), ki jih prečiščuje, ureja in aktivira ter tako povzroča fizično in mentalno stabilnost. Dihanje je najvitalnejši proces telesa. Vpliva na aktivnost vsake in vseh celic ter je, kar je najpomembneje, tesno povezano z delovanjem možganov. S pomočjo prakse pranayame lahko energijo, ujeto v past nevrotičnih, nezavednih mentalnih vzorcev, sprostimo, da jo uporabimo za ustvarjalnejše in bolj radostne aktivnosti. Pranayame se s pomočjo energetske prakse Reiki naučimo hitreje.

Kaj je Yin joga?

Yin joga je mirnejši, meditativni stil joge s položaji oz. asanami, ki jih držimo dalj časa – začetniki asane držijo od 45 sekund do dveh minut, izkušeni praktikanti pa vztrajajo v asanah tudi do pet minut. Yin joga nam daje čas in prostor, da resnično zaznamo in občutimo svoje telo, saj sega globlje kot Yang praksa (npr. Vinyasa joga, Flow yoga in druge dinamične oblike joge). S tem stilom joge zmerno obremenimo vezna tkiva – kite, fascijo in vezi – z namenom povečanja cirkulacije v sklepih in izboljšanja gibljivosti.
Bolj meditativni pristop joge je namenjen negovanju zavesti o notranji tišini in razkrivanju univerzalne, medsebojne povezave. Namen Yin joge ni samostojna praksa, temveč dopolnilo bolj aktivnim oblikam joge in drugim vadbam.

Kaj je Reiki?

Reiki je japonska energetska praksa, ki se uporablja za zmanjševanje bolečin pri kroničnih in drugih boleznih, hitrejše okrevanje po operacijah, hkrati pa izjemno dobro vpliva na posameznikovo prebavo ter odpravlja nespečnost.

Reiki je energetska praksa, ki nas poveže z našim bistvom – ravnovesjem in zdravjem. S prakticiranjem Reikija krepimo čustvene in mentalne mišice. Raztaplja upore, ki smo jih zgradili z navadami razmišljanja, se tako ogradili in odtujili od svoje prave narave.

– izbereš lahko med delavnico v soboto 1. termin 9:30h-11:00h ali 2. termin 11:30h-13:00h;
– prijavo pošlješ na info@anaja.si;
– cena delavnice je 30€/osebo;
– zaradi omejenega števila mest, je prijava potrjena s plačilom.

Veseliva se srečanja s tabo,
Alenka in Anja

“The most important thing is to find out what is the most important thing.” (Zen master Shunryu Suzuki).