SMERNICE IZ JEDRA S KARIMOM

SMERNICE IZ JEDRA S KARIMOM

NEDELJA, 22. AVGUST 2021

DELAVNICA: SMERNICE IZ JEDRA S KARIMOM

 

Časovnica

9:00h – 10:00 joga z Anjo

Prebujajoča 60-minutna joga z Anjo, kot uvod za nadaljnje delo.

 

10:15h – 12:15h delavnica s Karimom

Celoten opis in Karimovo vabilo je spodaj.

 

Prijave

Prijave sprejemam do vključno četrtka, 19. avgusta na info@asteya.si do zapolnitve mest.

Število mest je omejeno. Prijava je potrjena s plačilom.

Cena 3-urnega dogodka je 30€.

 

 

Kaj vas ustavlja pri doseganju želenih rezultatov?

 

Se soočate z bolečinami, gibalnimi omejitvami in slabo držo?

 

Opazite, da dihate plitko, hitro in nezadostno?

 

Je vaše gibanje postalo trdo in okorno?

 

Občutek, da ste glavni junak in vodja svojega življenja, je bistvenega pomena za doživljanje smisla in izpolnitev vaših želja in potreb.

Življenjsko pomembno je zadovoljevati svoje potrebe in biti v miru, torej v svojem notranjem ravnovesju.

Da bi bili glavni akterji v svojem življenju, moramo imeti dostop do svojih višjih možganskih funkcij, katere lahko izboljšujemo in nadgrajujemo z vajami samozavedanja, učenjem pravilnega dihanja in z zavestnim gibanjem.

Ker so te funkcije evolucijsko gledano sorazmerno nove, so pogosto tudi prve, ki postanejo zelo pomembne, ko naletimo na stresne situacije.

V naših prvotnih habitatih je bil >>odziv bori se, beži ali zamrzni<< smiseln, saj smo kot nabiralci in lovci, kjer so bili zunanji stresorji zares nevarni in so nas realno opozarjali na takojšnje tveganje za življenje ali smrt. Torej je bil tako močan odziv na stres nujno potreben.

Zdaj, ko je lahko za sprožilec te izkušnje avtonomnega živčnega sistema takojšnje nevarnosti  tveganja e-poštno sporočilo z zastrašujočim naslovom, to pogosto postane neprilagojeno in popolnoma nepotrebno.

Kompleksnost sodobnega življenja zahteva, da smo mojstri svojih izkušenj, če želimo ostati odgovorni za svoja življenja.

Tesnoba, kronična stanja bolečin in bolezni, gibalne omejitve, napačne drže; vsa ta stanja so v porastu in eden glavnih dejavnikov tega, kako izgubimo svojo svobodo in na koncu opustimo življenjsko moč, se skriva v pretiranih odzivih na realnost.

Torej se na stres pogosto odzivamo premočno. Oziroma bolj močno kot bi to danes bilo potrebno.

Moje raziskovanje, kaj učinkuje in kaj ne, pri reševanju takšnih stanj  je bilo dolgo in seveda, moje raziskovanje še vedno traja in bo večno. Saj razumem, da smo večni učenci in učitelji. Želim si dosedanje izkušnje širše deliti z vami, saj smo  v času, ko se mi zdijo zelo potrebne in pomembne.

Vsi imamo možnost, da pozitivno spremenimo svoje življenje. Način, kako osmišljamo, izražamo in obvladujemo svoj dih, gib in um, postane naša resnica.  Zato se moramo vsak dan vračati k sebi: da je naš dih umirjen, gib učinkovit in um v ravnotežju.

Ko skozi izboljšanje učinkovitosti gibanja dojamemo temeljna načela zavestne navzočnosti, torej kako biti opazovalec in vodja lastnega notranjega dogajanja, boste imeli na razpolago najmočnejše transformacijsko orodje za življenje.

Svoje življenje sem posvetil raziskovanju gibanja in danes želim svoja spoznanja deliti z vami, pri tem pa se od vas tudi učiti.

Vabim vas na 2-urno delavnico Smernice iz Jedra.

Vse podrobnosti programa najdete spodaj :

Smernice iz jedra

Naš svet je hiter, časovno prezaseden  in poln hiperstimulacije iz okolja, katera nam umetno spreminjajo naša vedenja, saj nam zvišujejo notranji pritisk v  telesu, krčijo naše mišice in slabšajo naše dihanje.

Takšne spremembe niso nujno v našem interesu in lahko gre le za to, da se že petdesetič v dnevu dvignemo in aktiviramo refleks boja da bi preverili, ali nam je kdo všečkal, komentiral ali sporočil nekaj na socialnih omrežjih.

Večinoma si vsi želimo ustvariti nekaj smiselnega in koristnega, vendar se na koncu težko spravimo iz cone udobja, ali pa prehitro skačemo in spreminjamo določene navade in se težko ustalimo na neki ideji.

Običajno je to posledica občutka nelagodja, ki izhajajo iz telesnih refleksov in podzavestnih navad, ki smo jih razvili skozi življenje.

Pogosto smo ujeti v določene vzorce gibanja, dihanja in mišljenja  ter jih ne znamo spremeniti, pa čeprav čutimo, da nam te ne koristijo več.

Tudi, ko zavestno vemo, kaj želimo početi, je korak do avtentične odločitve in samozavestnega dejanja lahko resničen beg od sprememb in to že samo zato,  ker nas stari vzorci vsakič znova želijo povleči nazaj v cono, v katero smo udomačeni.

Na ta način se izognemo novim izkušnjam in naredimo tisto, kar nas vleče  nazaj v mehurček cone udobja, kjer ni rasti, razvoja in napredka. Ta dinamika me že vrsto let globoko zanima in opažam kako nas odvrača od tega, kar si kot individumi avtentično najbolj želimo.

 

Kako lahko začutimo, ali je to, kar počnemo, moteče dejanje  ali pa dejansko služi naši poti?

In kako lahko spremenimo vedenje/gibanje, za katero smo spoznali, da nam ne služi več?

Če želimo imeti priložnost, da ustvarimo življenje, ki ga želimo polno živeti, je potrebno poiskati pot do samega sebe.

To ni stvar takojšnje izbora, temveč pot, po kateri lahko večno napredujemo.

Ta pot je oznaka naše čustvene zrelosti, gibalne inteligence, prilagodljivosti  na okolje in določene vedenjske spretnosti, za vse to pa je potrebna večja stopnja zmožnosti vplivanja na svojo resničnost, ki jo zavedno ali nezavedno živimo.

 

Podrobnosti delavnice:

Če čutite notranjo željo po večji izbiri glede na to, kar sem opisal zgoraj, razvijam delavnico  za vas.

Tisti, ki si želite povečati svoje spretnosti in sposobnosti, boste imeli možnost sodelovanja z mano; ob notranjih in zunanjih izzivih, ki vam jih bom nudil. Odgovarjal  bom na vprašanja in zagotavljal kvalitetne smernice, kako izboljšati učinkovitost gibanja in dihanja

Poglobili se bomo  v zavestne prakse gibanja/dihanja, različne  spretnosti, veščine in znanja, ki jih potrebujete za navigacijo iz mesta katerega se nahajate, v lasten razvoj in napredek.

 

Teme na delavnici:

  • Kako vedeti, kdaj uporabljate avtopilota in kdaj ste navzoči vodja svojega življenja
  • Različne dihalne vaje in telesne gibe, ki vas vodijo nazaj v vaš center in nazaj k izbiri, ko opazite, da ste na avtopilotu.
  • Razjasnitev vzorcev gibanja po fascijah/meridianih  in iskanje novih- bolj učinkovitih načinov njihovega povezovanja.
  • Urejanje kroničnih stanj, gibalnih omejitev, drže in dihanja
  • Veliko sočutja in komunikacije
  • Izboljšanje čuječnosti telesa in avtentičnega izražanja
  • Jasne strukture praktičnih vaj, da vam bo izbira in vsebina  bolj uporabna tudi po končani delavnici
  • Veliko možnosti za osebne povratne informacije in raziskovanje

 

 

Vaš mentor,

Karim

 

Učitelj in praktikant, ki v svoje delo integrira znanja iz:

AEQ metode 2, AEQ dihanja 1

Joge, naprednega gibanja (FRCms, Movement)

Manualno-gibalne terapije

Kitajske Tui-Na medicine

Karim Movement (karim-movement.com)