OBRED S KAKAVOM, JOGO IN ZDRAVILNIMI ZVOKI PRED PRAZNO LUNO

OBRED S KAKAVOM, JOGO IN ZDRAVILNIMI ZVOKI PRED PRAZNO LUNO

Prijazno vabljeni na 3-urni dogodek v Asteya yoga studio.

Obred se bo odvil v nedeljo, 20. novembra 2022 od 10.00 do 13.00 ure.

Povezali sva se Živa in Anja, ki vas prijazno vabiva na dogodek katerega namen je priprava fizičnega telesa in duše na vse energije, ki jih bo prinesel tokratni mlaj.

Mlaj nosi s seboj tudi pasti, ki jih je težko spregledati. Nekoliko hitreje lahko postanemo črnogledi, depresivni ali zmedeni. Zato je zelo priporočljivo, da se na ta dan tudi sproščamo. Moj način je z zvokom. Zvok kristalnih, tibetanskih posod, gonga, zvončkov … me čisto vsakič sprostijo. Ne le sprostijo, ampak tudi lažje se povežem s svojim pravim jazom in višjim jazom.

Luna začne takrat s svojim novim ciklom in tudi za nas je to čudovit čas za začetek novih projektov. Le takrat, ko smo povezani s sabo lahko to izpeljemo z največjo efektivnostjo in s pravim namenom. Delujmo v najvišje dobro. Za sebe, druge ljudi in bitja, Zemljo ter Univerzo. Razširimo dobro, ljubezen in mir. Naj se dotakne vsakega, ki pride z nami v stik.

Živa

 

OBRED S KAKAVOM (Živa)

Obred s kakavom je skupinsko ali individualno druženje posvečeno pitju ceremonialnega kakava in poglobitvi vase. Skupaj bomo v pogosto kaotičnem in stresnem življenju ustvarili prostor za kratek izklop zunanjega sveta in popoln prostor za potovanje vase.

Kakav je zdravilna sveta rastlina, ki v nas aktivira srčno čakro in prebudi tisto, kar v danem trenutku potrebujemo. Ima večjo koncentracijo spojin, ki obnavljajo zdravje in spreminjajo zavest, kot so teobromin, serotonin, proantocianin, anandamin, metilksantini, triptofan, feniletilamin in mnoge druge, ki ob zaužitju v telesu povzročijo posebno močan občutek segrevanja srca, kar nam pomaga pri povezovanju s seboj in s svojo skupino.Pomaga nam tudi odpraviti čustvene blokade, ki nam ne služijo več, najdti odpuščanje v sebi in drugih ter nam pokaže pot naprej, če smo obtičali ali se bojimo narediti potrebne spremembe v življenju, da bi lahko nadaljevali.

Tako bomo skupaj z obrednim načinom pitja kakava, šli na skupno potovanje, se skozi meditacijo globoko sprostili in se povezali s seboj. S hvaležnostjo bomo še dodatno zvišali lastno vibracijo, s pisanjem spustili čustva, ki smo jih pripravljeni spustiti.

 

ODPIRANJE SRČNEGA PROSTORA – YOGA FLOW (Anja)

Po pitju obrednega kakava se bomo predali nežnemu gibanju. Vodila nas bom skozi nežno prakso joge pri kateri bo poudarek na odpiranju srca, srčne (anahata) čakre. Beseda Anahata izhaja iz sanskrta in bi jo lahko prevedli kot »nepoškodovano, nepremagano, neudarjeno«, torej nekaj kar je čisto in popolno. Element srčne čakre je zrak, barva pa zelena. Srčna čakra se subtilno nahaja v sredini prsnega koša in je nekakšen most med fizičnim in duhovnim. Srčna čakra v ravnovesju prejema in daje (ljubezen) z enako lahkoto.

Vodena praksa bo trajala približno 45 minut. Srečali se bomo z asanami, ki ustvarjajo prostor v predelu prsnega koša. Energijsko se bomo podprli tudi s Padma mudro.

 

ZVOČNA MEDITACIJA (Živa)

Vaša naloga bo ležati v udobnem položaju z zaprtimi očmi, med tem, ko boste poslušali instrumente, kot so kristalne, tibetanske posode, gong in druge instrumente, ki vas bodo popeljali do globoke sprostitve.

Ti instrumenti proizvajajo vibracije, ki celico spodbudijo, da ujame svoj ritem. Vsak organ ima svojo frekvenco, vsaka celica vibrira drugače, v svojem ritmu in če je izven ritma, je celica poškodovana. S pomočjo vibracij instrumentov, kot je gong, tibetanske in kristalne posode, pa se celica sinhronizira z vibracijami instrumentov in preide nazaj v svoj ritem oziroma frekvenco. V vašem telesu pa se bo poleg zgoraj navedenega začel odvijati tudi proces razstrupljanja, ustvarila se bo boljša povezava z vašim resničnim jazom, zvišala se vam bo osebna vibracija, sprostitev čustev in olajšanje le teh, boljša koncentracija, senzitivnost in uporaba intuicije.

Živa je certificirana učiteljica joge in se zadnje 7 let že aktivno izobražuje o zdravljenju z zvokom. V tem času je izvedla že več kot 100 skupinskih zvočnih meditacij po celi Sloveniji.

Njej pristop je celosten, a preprost in pristen. Zvočne meditacije izvaja intuitivno. Nič ni vnaprej planirano, le namen. Na začetku meditacije se poveže s seboj in višjimi silami, katerim odpre kanale, skozi katere je vodena. Zato je vsaka njena zvočna meditacija edinstvena in prilagojena energijam ter potrebam skupine.

Na dogodku bo možnost tudi izbirati orakelj karte, ki pokažejo točno tisto sporočilo ali vodilo, ki ga v danem trenutku potrebujemo. To sporočilo je lahko tudi namera, v katero usmerjamo energijo za manifestacijo tekom dogodka. Morda je potrdilo, da smo na pravi poti ali vodič, inspiracija kaj v življenju je dobro, da spremenimo.

 

Cena za udeležbo na 3-urnem dogodku je 42€.

V ceno je vključeno obredno pitje ceremonialnega kakava z meditacijo, vodena praksa joge in zvočna meditacija.

Za več informacij in prijave pišite na info@asteya.si

Prijavite sprejemamo do 15. novembra oziroma do zapolnitve prostih mest.

 

Živa in Anja