JOGA IN RITUAL Z ZVOKOM

JOGA IN RITUAL Z ZVOKOM

ANAHATA FLOW IN RITUAL Z ZVOKOM GONGOV
 
V soboto, 30. novembra že tretjič zapored gostim Antonio Pavlin, ki je mojstrica ustvarjanja z Zvokom.
 
Dogodek bo sestavljen iz dveh delov.
 
1. del: Anahata Flow in Pranajama, praksa pri kateri bomo odpirali 4. srčno čakro (Anja) 80 min
 
2. del: Ritual z Zvokom gongov (Antonia) 60min
 
Dogodek bo trajal od 10-13h in se bo odvil v Mariboru, na Studencih.
 
ANAHATA FLOW
Anahata je četrta čakra v sistemu sedmih čaker. Beseda Anahata izhaja iz sanskrta in bi jo lahko prevedli kot »nepoškodovano, nepremagano, neudarjeno«, torej nekaj kar je čisto in popolno. Element anahata čakre, srčne čakre je zrak, barva pa zelena. Srčna čakra leži na sredini prsnega koša in je nekakšno vozlišče med fizičnim in duhovnim. Srčna čakra nosi informacije o tem ali se imamo radi, se spoštujemo, smo sposobni empatije, ali si zaupamo in ali se lahko predamo.
Anahata joga bo trajala 80 minut, poudarek prakse pa bo na odpiranju srca. Srečali se bomo z asanami kot je Bhujungasana (kobra), Ustrasana (kamela), Dhandurasana (lok), Natarajasana (položaj plesalca) in drugimi »heart opening« jogijskimi asanami.
 
O MENI
Ob jogi sem ponovno začela dihati in odkrivati globlje plasti sebe, ki so bile pozabljene. Sem certificirana učiteljica Hatha joge (RJU 200), ki pa se je zelo kmalu zaljubila v Vinyasa jogo. Sem tudi univerzitetna diplomirana profesorica športne vzgoje, trener fitnesa 3. stopnje in učiteljica plavanja. Kljub temu, da sem učiteljica, bom vedno tudi učenka. Vsako leto se udeležujem različnih delavnic, dogodkov, joga retreatov itd. da širim svoje znanje in postajam boljša učiteljica.
Prakso joge želim deliti z vsemi, ki mi (si) bodo dali to možnost.
 
KAJ JE RITUAL Z ZVOKOM?
Pri ritualu z Zvokom se udeleženci se “kopajo” v valovih vibracij prvinskih instrumentov, kot so Gongi, Tibetanske posode in še veliko drugih prvinskih instrumentov.
Sprostitev z Zvokom je ena izmed metod sproščanja samega fizičnega telesa, kot tudi trening umiritve Uma.
Zvok slišimo, Vibracije čutimo in za doživetje Zvočne kopeli ne potrebujemo nobenega predznanja.
 
KAJ SE ODVIJA V ČLOVEKU, KO PRISLUHNE GONGU?
Zvok gonga ovije posameznika v Zvočno polje, ki omogoča njegovemu fizičnemu, čustvenemu in mentalnemu telesu hitrejše regeneracijske procese. Hkrati upočasni možgansko valovanje in prisotnega pripelje v stanje zavestnega, budnega sanjanja. Ko smo namreč izpostavljeni zvoku in vibracijam prvinskih instrumentov, se lažje globoko sprostimo, prav globoka sprostitev pa je prvi pogoj za ravnovesje v telesu. Ego se utiša, vajeti prevzame notranja inteligenca, ki začne spontano v telesu utrjevati zdravje s popravljanjem poškodb na DNK. Tako samozdravljenje se sicer neprenehoma odvija, toda najučinkovitejše je, ko naš racionalni um spi. Globoka sproščenost pri Zvočni kopeli uspava razum, vendar nas ne prikrajša za zavedanje kot spanec.
 
ZVOK GONGOV omogoča intenzivno energetsko čiščenje, predajanje bremen, potlačenih čustev, strahov, sprejemanje ljubezni, modrosti, vzpostavljanje energetskega ravnovesja, notranjega miru in harmonije, odpiranje duhovnih potencialov in še… Obenem ima vsak ritual določen namen in sporočilo, tako, da se naš osebnostni razvoj nadgrajuje. In čeprav je meditacija v Zvoku skupinska, je vsak udeleženec v individualnem procesu, obenem pa moč skupine povzroči, da se individualne (in skupinske) namere manifestirajo lažje in hitreje.
 
ANTONIA PAVLIN je po formalni izobrazbi dipl. med. sestra, sicer pa žena in mama treh otrok. Zvok in vibracijo raziskuje že odkar ve zase, z Zvokom prvinskih instrumentov pa ustvarja deset let. Njena pot do točke “tukaj in zdaj” je imela kar nekaj “ovinkov”.
Tako pa se je AnTONia opisala sama:
»Vse prej kot lahkotno otroštvo se je nadaljevalo v težko odvisnost. In ko sem že mislila, da ni izhoda iz sveta anoreksije in bulimije, sem spoznala Moč Zvoka gongov in ostalih prvinskih instrumentov. V Zvoku sem doživela preporod in našla pot iz teme. Spoznala sem, da ima Zvok gongov Moč regeneracije na vseh nivojih. Vsako ustvarjanje z Zvokom je Zame edinstveno. Verjamem, da smo tukaj z namenom, da se zave(da) mo lastne vrednosti in hodimo po poti edinstvenega življenjskega poslanstva.
 
VEČ INFORMACIJ IN PRIJAVE:
• Prijave sprejemam preko maila info@asteya.si do zapolnitve mest.
• Število mest je omejeno.
• Prispevek za dogodek je 25€.
• Možno je kupiti tudi darilni bon.
• S seboj potrebuješ joga podlogo in dekico za prijetnejšo sprostitev.
 
 
Veseliva se srečanja z vami,
Antonia in Anja