Joga in ajurveda

Joga in ajurveda

»Ker skrbimo za telo in dušo.«

Toplo vabljeni na sobotni dogodek z profesorico športne vzgoje in učiteljico joge Anjo Kaloh ter terapevtom Mahariši Ajur Vede Gregorjem Obronkom.

KAJ JE AJURVEDA?

Ajurveda je najstarejši zdravstveni sistem za ohranjanje in ustvarjanje popolnega zdravja in je kot taka priznana s strani Svetovne zdravstvene organizacije WHO.

Znanje, ki ga zajema Ajurveda, je brezčasno in uporabno, saj na enostaven in celosten način skrbi za preventivo, ponovno vzpostavljanje ter ohranjanje zdravja.

Ajurveda je veda o dolgem, srečnem in zdravem življenju. Čeprav zapisi o Ajurvedi segajo več kot 5000 let nazaj, Ajurveda tudi človeku moderne dobe omogoča, da se s pomočjo znanja, nasvetov in naravnih, zeliščnih preparatov, ki nimajo stranskih učinkov, vrne v ravnovesje po naravni poti.

Je enostavna, uporabna in učinkovita, saj njena modrost izhaja iz narave in poznavanja Naravnih zakonov. Ajurveda nas uči, kako živeti uravnoteženo življenje, ki je temelj dobrega počutja, naravne lepote in posledično dolgotrajnega in popolnega zdravja. (vir: http://www.ajur-veda.si/kaj-je-ajurveda )

GREGOR OBRONEK – PREDAVATELJ IN TERAPEVT

Gregor Obronek, se je z ajurvedo srečal pred več kot 25 leti, ko je leta 1992 obiskoval mednarodno Maharishi Vedic  University (MVU) v Španiji in nadaljeval  na Maharishi evropski raziskovalni univerzi (MERU) na Nizozemskem. Tam je dopolnjeval svoje znanje vse do leta 1995, ko je bil sprejet na intenzivno izobraževanje za učitelja tehnike TM v Italiji.

Od leta 1996 je kot certificiran učitelj pričel z učenjem tehnike po celotni Sloveniji in na Hrvaškem. Številni tečaji so se odvijali v Ljubljani, Mariboru, Celju, Kopru, Izoli, Novem mestu, Murski Soboti, Lendavi,  Ravnah na Koroškem, Slovenj Gradcu, Črnomlju, itd.

Sodeloval je pri izobraževanjih za terapevte Mahariši Ajurvede, ki jih je organiziral Inštitut za Ajurvedo pod okriljem Maharishi Vedic Univeristy, katere predavatelj je uveljavljeni zdravnik dr. Wolfgang Schachinger, ustanovni član in član upravnega odbora številnih zdravniških združenj in zbornic, ki je med drugimi predsednik zbornice vseh ajurvedskih zdravnikov Evrope –  EURAMA, ter eden od treh sodirektorjev nemške ajurveda akademije in soavtor številnih knjig v nemškem jeziku s področja ajurvede. Kot asistent je sodeloval pri pregledih z dr. Schachingerjem, kadar je imel preglede v Sloveniji in tako izpopolnjeval svoje znanje o Ajurvedi.

Leta 2014 je uspešno zaključil izobraževanja na Zdravstveni šoli v Ljubljani  in opravil izpit za zdravilca na Ministrstvu za zdravje. (Vir: http://www.ajur-veda.si/o-terapevtu )

Na predavanju bom spoznali:

–          Pomen prehrane v Ajurvedi;

–          Obroki po načelih Ajurvede;

–          Pomembnost živil v Ajurvedi;

–          Spoznavanje principov: Vata, Pitta, Kapha.

Več o predavatelju in njegovem delu si lahko pogledate na:

http://www.ajur-veda.si/

INFORMACIJE O DOGODKU KDAJ IN KJE

6. oktober 2018
10h–14:30h
Miklavčeva ulica 7

VEČ INFORMACIJ IN PRIJAVE
info@anaja.si

CENA
▪25 € (za prijave do 30. septembra; prijava je potrjena s plačilom*)
▪30 € (za prijave po 30. septembru in na dan dogodka)
*plačilo je možno preko TRR ali z gotovino;

KAJ POTREBUJEM

PODLAGO ZA JOGO, DEKO, VODO, BELEŽKO (po želji)

Predvsem pa željo po čudovitem izkustvu in novem znanju.

ŠTEVILO MEST JE OMEJENO!

Se vidimo.

Namaste