JOGA FLOW IN JOGA NIDRA

JOGA FLOW IN JOGA NIDRA

Petek, 25. november od 19. do 21. ure v Asteya yoga studiu.

Vadba joge, ki jo predajam združuje povezano gibanje skozi asane, pranajamo in meditacijo. S prakso joge vsakič znova ozavestimo dih in s povezanim tokom asan izboljšamo pretok življenjske energije. S stanjem, ki ga dosežemo na vadbi, se lažje soočimo z vsakodnevnimi izzivi.

Predznanje joge ni potrebno – morate si le želeti, da skozi vadbo poiščete bolj harmonično različico sebe.

Flowing vinyasa joga ni le gibanje telesa, ampak pristna spremljevalka za zdravo življenje. Je filozofija, ki nam pomaga ustvarjati upanje na prijaznejši svet.

 

O Joga nidri

“Kadar je sproščenost popolna, je sprejemljivost večja. Kadar je zavest povezana z vsemi čuti je sprejemljivost manjša. To je skrivnost joga nidre.”

– Swami Satyananda Saraswati

 

Joga nidra je močna tehnika, ki izhaja iz tanter in s katero se lahko naučimo zavestno sprostiti. Joga nidra je sistematična metoda sprožanja popolne fizične, duševne in čustvene sprostitve. Med samo prakso je videti, kot da človek spi, vendar zavest deluje na globlji ravno zavesti. V Joga nidri je zavest v stanju med budnostjo in spancem. V tem stanju je um izjemno dovzeten. Praksa Joga nidre omogoča človeku, da od nezavednega uma sprejme intuicije.

​Med prakso joga nidre je zavest na različnih ravneh. Včasih je zelo blizu čutom, včasih pa je zelo oddaljena. Kadar je zavest oddaljena, je mogoče razumeti le skozi slušne kanale. Med joga nidro se zavest periodično za nekaj trenutkov izključi, kar pomeni, da se spreminja med podzavestnimi in nezavednimi stanji.

Notranje napetosti posameznika prispevajo h kolektivnim psihološkim napetostim, ki se lahko izražajo z nesrečnim družinskim življenjem, kaosom in neredom v družbenem življenju, ter agresivnostjo in vojskovanjem med skupnostmi in narodi. Religijam ni uspelo dati posamezniku mir uma. Zakon, policija, vojske in vlade so bile nesposobne vzpostaviti harmonijo med ljudmi. Vsi jogijski teksti nedvoumno trdijo, da lahko najdemo mir le znotraj, nikdar zunaj.

 

Če želimo torej ustvariti mirnejši svet se moramo najprej naučiti sprostiti in harmonizirati lastno telo in um.

(Povzeto iz knjige Yoga Nidra, Swami Satyananda Saraswati)

 

O meni

Sem Anja, diplomirana profesorica športne vzgoje in učiteljica joge, ki sem svoje poslanstvo našla v vodenju joge s poudarkom na zavedanju in čutenju. Iz ljubezni do joge sem ustanovila Asteya yoga studio v Mariboru in razvila lasten koncept joga oddiha. Poučujem flow prakso joge, s katero pomagam prebuditi čutenje na različnih ravneh, prisotnost v trenutku in ozavestiti naravno stanje. Znanje joge sem nadgradila s certifikatom joge za nosečnice, saj je joga čudovita podpora v obdobju pričakovanja novega življenja.

Svoj mir najdem v naravi, iz katere črpam pomembna načela sočutnosti, pristnosti, skrbnosti in odgovornosti. Tako kot narava spreminja svoje barve in pluje skozi različne razmere, poskušam tudi sama z jogo ujeti večni ritem prerojevanja, spreminjanja in sprejemanja.

 

Prijave na dogodek Joga flow in joga nidro sprejemam do zapolnitve mest na info@asteya.si

Cena 2-urnega dogodka je 18€.

 

Prijazno vabljeni.

Anja