For A Good Cause

For A Good Cause

​Vsak, ki me malo pozna ve, da imam rada živali. Večinoma vsi tudi vedo, da so moja šibka točka. Grozno mi je ob pogledu na povoženo mucko, žalostna postanem, ko vidim psa, ki je cele dneve v boksu, srce me zaboli ob pogledu  na mrtvo srno, zelo jezna postanem, ko vidim objavo, da kdo namerno zastruplja živali in upanje za človeštvo se drastično zmanjša, ko vidim prepogost zaničljiv in krut odnos človeka do živih bitij.

Sem ena tistih, ki se je ne dotakne le pogled na zavrženo muco ali mučenega psa.

Globoko me rani tisto kar se nam še vedno, brez predaha tudi zdaj ko je Zemlja v krizi prikazuje kot normalno, dopustno, sprejemljivo in človeško. To je odnos do živali, ki jim nismo niti dali možnosti, da nam pokažejo njihov pravi obraz. Živali, kot so pujsi, kokoši, krave, zajci, ovce, koze… Te smo enostavno obsodili na krožnik in smo jim odvzeli možnost, da nam pokažejo njihovo čutečo, nežno stran… tisto, ki bi v nas nekaj spremenila.

Res je nerazumljivo, da smo naučeni da je mucka za cartat, da je treba za psa skrbet, da se nahrani ribice v domačem akvariju in da je tudi hrček rad v čisti kletki… kaj pa ostale… kako dolgo bomo še vztrajali v tem prepričanju, da so ostale živali drugačne?

V glavnem, da ne bom predolga. Če bi lahko, bi pomagala vsem živalcam in jih rešila muk, ki jih doživljajo, prepovedala bi pasje borbe, prepovedala lov na kite, zaprla farme za pasje meso, prepovedala testiranja na živalih in koriščenje živali za zabavo ljudi …

Odločala sem se ali bi organizirala dobrodelen dogodek, kjer bi se zbirali prispevki za Zavod Pit ( pomoč kužkom in mucam) ali za Zavod Koki (zavetišče za rešene živali). Nisem se morala odločit samo za ene, zato bo izkupiček prispevkov razdeljen na ene in druge.

Zavod Pit: https://www.facebook.com/zavodpit/

Zavod Koki: https://www.zavod-koki.org/

Srčno te vabim in prosim, da se nam pridružiš v SOBOTO, 14. MARCA na celodnevnih delavnicah v Asteya yoga studiu.

URNIK DELAVNIC

10:00h – 11:30h VINYASA FLOW – Željka Sokolić (v angleščini)

11:45h – 13:15h ACRO YOGA – Živa Stojanovič

13:30h – 14:30h JIN JOGA – Maja Schreiner

14:45h – 15:45h ODMOR

16:00h – 17:00h ČUJEČNOST V GIBANJU – Lidija Petković

17:15h – 18:15h MEDITACIJA – Pot k sebi -Maja Fridau

18:30h – 19:30h SALSA – Brilliant Salsa – Tanja Radić

19:45h – 20:45h  FLOWING VINYASA YOGA – Anja Kaloh

 

Prispevek na osebo za udeležbo na:
1-krat delavnica = 7 €
2-krat delavnica = 13 €
3-krat delavnica = 18 €
* vsaka dodatna je 5€.

 

Predhodne prijave so zelo zaželene zaradi lažje organizacije. Za prakso joge udeleženci potrebujejo svojo podlogo za jogo.

Prijave sprejemam na info@asteya.si

Lokacija: Asteya yoga studio, Miklavčeva ulica 7, 2000 Maribor, parkirišča so na voljo pred stavbo.

Hvala vsem ženskam, ki so se nesebično odzvale na povabilo za sodelovanje. Hvala vam, da ste pripravljene deliti svoje neprecenljivo znanje, izkušnje, energijo in čas. Verjamem, da nam skupaj lahko uspe.

Foto: Tadej Gudan (vir: https://www.facebook.com/zavodkoki/)

Se vidimo.

Anja