ASTEYA YOGA RETREAT – POLETJE 2022

ASTEYA YOGA RETREAT – POLETJE 2022

ASTEYA YOGA RETREAT – POLETJE 2022

Draga duša,

vabim te, da se nam pridružiš na 3 – dnevnem Asteya yoga retreatu – poletje 2022 na prekrasni lokaciji Pohorje Village Wellbeing Resortu v terminu od 29. do 31. julija 2022.

Nameni svoj dragoceni čas in energijo sebi, da ozavestiš čutenje svojega telesa, sprostiš napetosti, ki ti ne služijo, se povežeš z dihom in prideš v globlji stik s svojo dušo.

 • New Moon Flow, Lunar Vinyasa Wshop – Gea , Gea Krajcar Yoga
 • Zvočna kopel – Patricija, Soulshine joga
 • Joga nidra in flow prakse, ki jih navdihujejo mudre – Anja, Asteya yoga

Podari si nekaj dni, da usmeriš pozornost k svoji duši, v svoje srce in se ponovno povežeš sam/-a s seboj.

Prihod in začetek v petek popoldan po 14.00 uri, odhod in zaključek v nedeljo po 12.30 uri.

Možnost priključitve na posamezne delavnice za vse tiste, ki se celotnega retreata ne boste udeležili.
Za več informacij mi pišite na info@asteya.si

PROGRAM NA KRATKO

Petek:

 • Prihod in prijava od 14.00 ure naprej
 • Prosto (čas v naravi, kopanje, savnanje, meditacija …)
 • 18.00 večerja
 • 19.15 Uvodna praksa Vajrapradama flow z Anjo
 • 20.00 Joga nidra – globoka vodena sprostitev z Anjo

Sobota:

 • 7.00 Ganesha flow z Anjo  (predvidoma bo praksa izpeljana zunaj)
 • 8.00 Zajtrk
 • 10.00 New Moon Flow – Lunar Vinyasa z Geo Krajcar
 • Prosto
 • 17:00 Shakti flow z Anjo
 • 18:00 večerja
 • 20:00 Zvočna kopel – Patricija Roj, Soulshine joga

Nedelja:

 • 7.00 Prana flow z Anjo
 • 8.00 Zajtrk
 • Odjava iz sob do 11.00 ure
 • 11.00 Zaključna praksa Dhyana flow z Anjo

Dopuščam manjše časovne in vsebinske spremembe, prilagoditve v programu.

ORGANIZACIJA IN PRAKSA JOGE – Anja (Asteya yoga)

Program retreata bo potekal v čudovitem večnamenskem prostoru s prekrasnim razgledom in energijo, ki podpira..

V petek sem za nas pripravila uvodno prakso Vajrapradama flow, kateri bo sledila Joga nidra.

V soboto dopoldan nas bo na delavnici New moon flow – Lunar Vinyasa vodila Gea, zvečer, po večerji pa se bomo prepustili  Zvočni kopeli s Patricijo.

V nedeljo bomo retreat zaključili z Dhyana flow prakso, ki bo v telo in dušo ljubeče sidrala vse, kar smo tekom vikenda izkusili, vse kar se je prebudilo v nas.

O Anji

Je profesorica športne vzgoje, ki se je bolj začutila v vodenju joge kot poučevanju v šolski telovadnici. Je tudi ustanoviteljica Asteya yoga studia v Mariboru, kjer ponuja skupinske prakse joge, organizira vikend delavnice z različnimi gosti, do danes pa je uspešno izpeljala tudi že šest 3-dnevnih oddihov. Njene najbolj izražene osebnostne moči so (so)čutnost, pristnost, praktičnost, odgovornost, hvaležnost,  skrbnost in odpuščanje.

Praksa, ki jo izvaja, je »flow« praksa joge s poudarkom na zavedanju in čutenju. Šele ko ozavestimo občutke in se zavemo prisotnosti morebitnih fizičnih, čustvenih in duševnih napetosti, jih lahko sprostimo. S praksami, ki jih ustvarja, želi dvigniti svoje zavedanje, prebuditi čutenje sebe na vseh ravneh, se spomniti na prisotnost v trenutku in občutiti svoje naravno stanje. Vse to želi skozi prakso prenašati tudi na udeležence, ob tem pa jih vzpodbuja, da to prenesejo v svoj vsakdan, vsakodnevne izkušnje in odnose. Način in vsebina vodenja praks združujeta njeno do danes pridobljeno znanje in izkušnje. Praksa je primerna za začetnike in tudi tiste, ki ste se z vadbo joge že srečali. Na vadbi z njo boste prebudili telo in odprli energijske centre. Srečali se boste tudi s pranajamo in meditacijo.

Na 3-dnevnem Asteya yoga retreatu bo Anja vodila pet različnih praks. Anja je prakse povezala s svojimi najljubšimi ročnimi mudrami.

O Joga nidri

“Kadar je sproščenost popolna, je sprejemljivost večja. Kadar je zavest povezana z vsemi čuti je sprejemljivost manjša. To je skrivnost joga nidre.”
– Swami Satyananda Saraswati

Joga nidra je močna tehnika, ki izhaja iz tanter in s katero se lahko naučimo zavestno sproščati. Joga nidra je sistematična metoda sprožanja popolne fizične, duševne in čustvene sprostitve. Med samo prakso je videti, kot da človek spi, vendar zavest deluje na globlji ravno zavesti. V Joga nidri je zavest v stanju med budnostjo in spancem. V tem stanju je um izjemno dovzeten. Praksa Joga nidre omogoča človeku, da od nezavednega uma sprejme intuicije.

​Med prakso joga nidre je zavest na različnih ravneh. Včasih je zelo blizu čutom, včasih pa je zelo oddaljena. Kadar je zavest oddaljena, je mogoče razumeti le skozi slušne kanale. Med joga nidro se zavest periodično za nekaj trenutkov izključi, kar pomeni, da se spreminja med podzavestnimi in nezavednimi stanji.

NEW MOON FLOW – LUNAR VINYASA – Gea (Gea Krajcar yoga)

Hi! I am Gea, an experienced Vinyasa Yoga (E-RYT500, E-RYT200) and Prenatal Yoga (RPYT90) teacher and trainer based in London and available worldwide. I offer foundational (200h) and Prenatal (90h) Yoga teacher trainings, Yoga & meditation retreats, on-demand courses, workshops, and private and corporate Yoga classes.

I have a great interest in Tantric philosophy, functional alignment, intelligent sequencing, mantras, mudras, and frankly – everything that yoga is. My classes are a soulful blend of everything mentioned above, and I am always adjusting the practice to one’s body, mind, and soul, following one’s external and internal cycles and shifts. Let’s meet on the mat!

We will renew and restore as we move through the integrated, rejuvenating practice of yoga asana, mantra, mudra, pranayama, visualizations and meditation in flow at a relaxed and slow pace. Nourishing ourselves with the lunar energy as we move through the fluid flow we will invite more grounding, peace and renewal into our bodies and mind.

You can expect slowing down, looking inwards, stop for a moment and reflect, observe, in order to bring more balance to our physical and subtle bodies. If you need more of that, join us at Asteya Yoga retreat!

P.S. I am offering a 200h training in Maribor this year, for everyone who feels the pull to become a teacher of Yoga. Meeting me on this retreat is a great way to get to know each other a bit more and ask away whatever you want to know about the training!

Delavnica z Geo je odprta tudi za vse tiste, ki na celotnem retreatu ne boste prisotni.
Prijavite se lahko tukaj.

ZVOČNA KOPEL – Patricija Roj (Soulshine joga )

Zvočna kopel je potopitev v čudovite zvoke in vibracije, ki zdravijo naše telo, um in duha. Vse v vesolju, vključno z našim telesom, je sestavljeno iz vibracij. Vsak organ in celica vibrira na določeni frekvenci. Zvok in vibracije potujejo do 5-krat učinkoviteje skozi vodo in ker smo pretežno sestavljeni iz vode, lahko občutimo vibracije in njihove učinke na celični ravni. Omogočajo nam doživetje globoke sprostitve, občutka miru in dobrega počutja.

Zvok nam zelo pomaga pri umirjanju, saj večina med nami veliko razmišlja in tako težje utiša um. Lepota zvoka je v tem, da to lahko naredi namesto nas. Naš um ne more nasprotovati zvoku in vibracijam posod, gonga in drugih instrumentov. Morda bo poskusil, a zvok bo vedno zmagal. Slišimo ga sicer z ušesi, vendar pa vpliva pa na celotno telo. Deluje na telo na celični ravni.

Ves čas potovanja nas bodo razvajali zvoki in vibracije gonga, tibetanskih posod, kristalne posode, koshi zvončkov, kalimbe, šamanskega bobna in ostalih holističnih glasbil. Petje zdravilnih manter bo dodatno aktiviralo subtilne energijske centre in nas umirilo, sprostilo in navdalo z radostjo. Petje je sestavni del vseh religij skozi vso zgodovino. Petje ljudi osrečuje. Ljudje smo vsakodnevno prepojeni z nenehnim razmišljanjem. Tudi ko smo npr. del jogijske skupine, je vsak član okupiran s svojimi mislimi. Toda, ko začnemo peti, začne v vseh glavah vibrirati ena misel in en ritem. Vse misli postanejo eno in ravno ta enost ustvarja močno energijo, ki nas oživlja in dviga našo zavest.

Petje dojemamo z različnimi čutili, ga slišimo, čutimo vibracijo, spodbuja občutke sreče v nas. Petje manter omogoča umu, da se potopi sam vase, da preneha s svojimi aktivnostmi in tako petje pripomore k globinski sprostitvi telesa. Obstaja veliko manter in vsaka izmed njih ima svoj namen. S ponavljanjem mantre prikličemo njeno energijo.

Patricija Roj – učiteljica joge, vodi (skupinske in individualne) zvočne meditacije

Preden se je  z vsem svojim bistvom prepustila študiju in poučevanju joge, je 8 let delila radost z majhnimi otroki kot vzgojiteljica v vrtcu. Sedaj že 5 let vodi začetne in nadaljevalne skupine joge za odrasle, mini jogo za otroke in zvočne meditacije.

Patricija živi z glasbo in glasba živi v njej že od njenega rojstva. Po dolgih letih prepevanja jo je prav glasba pripeljala do prostovoljnega dela z otroki v Kambodži, kjer je z njimi prepevala. Tam se je tudi zaljubila v zvočno meditacijo, saj je spremljala delo zvočnih zdravilcev Daniela Coatesa in Maggi Nimmo. Ljubezen še danes traja, tako da jo vsak dan spremlja glasba, saj vodi glasbene meditacije na katerih tudi prepeva različne zdravilne pesmi iz celega sveta.

Zvočna kopel s Patricijo je odprta tudi za vse tiste, ki na celotnem retreatu ne boste prisotni.
Prijavite se lahko tukaj.

 

NASTANITEV IN HRANA

V času retreata bomo bivali v čudovitih in izjemno lepih, udobnih sobah  Pohorje Village Wellness and Spa Resorta.

V sklopu resorta je tudi restavracija, kjer bo poskrbljeno za kvalitetne in okusne vegetarijanske in veganske obroke (zajtrk in večerjo). Lažja in hrana predvsem rastlinskega izvora bo blagodejno, čistilno in razbremenilno vplivala na fizično telo in celostno počutje.

PRIJAVE

Prijave sprejemam do zapolnitve mest. Število mest je omejeno.

Prijave do 20. julija 2022:

Cena celotnega paketa na osebo glede na nastanitev:

 • 279,00 €/osebo za nastanitev v nadstandardni dvoposteljni sobi***
 • 319,00 €/osebo za nastanitev v nadstandardni enoposteljni sobi***

Prijave po 20. juliju 2022:

Cena celotnega paketa na osebo glede na nastanitev:

 • 299,00 €/osebo za nastanitev v nadstandardni dvoposteljni sobi***
 • 339,00 €/osebo za nastanitev v nadstandardni enoposteljni sobi***

*Večje skupine me prosim kontaktirajte.

Cena vključuje:

 • New Moon Flow – Lunar Vinyasa z Geo
 • Zvočna meditacija s Patricijo
 • Joga nidra z Anjo
 • Praksa joge z Anjo
 • nočitev v nadstandardni sobi
 • samopostrežni zajtrk in večerjo prilagojeno veganom/vegetarijancem
 • 3 urni dnevni vstop dnevno v bazene centra Bolfenk
 • neomejeno uporabo brezžičnega interneta in parkirno mesto
 • uporaba zunanjih rekreativnih površin in večnamenski prostor

Doplačila:

 • turistična in promocijska taksa 1,50 € / osebo / dan
 • prijavnina 1,00 € / osebo
 • hišni ljubljenček 10€ / dan
 • 3-urni vstop v savne 15€/osebo
 • masaže po izboru
 • prevoz do lokacije, dodatna hrana, pijača

Prijave sprejemam izključno​​ na info@asteya.si, za več informacij me lahko tudi pokličete na 040 586 072.

Se veselim srečanja in povezovanja.

Anja