3-DNEVNI ASTEYA ODDIH – ZIMA 2024

3-DNEVNI ASTEYA ODDIH – ZIMA 2024

3-dnevni Asteya yoga oddih: Iskanje notranjega miru in pozabljenih moči

Pobegnite od vrveža vsakdanjega življenja in se nam pridružite na zimskem jogijskem umiku na vrhu Mariborskega Pohorja.

Datum: 2. – 4. februar 2024
Lokacija: Mariborsko Pohorje, Pohorje Village Wellbeing Resort 

Kaj pričakovati:

 • Joga in meditacija: Potopite se v vsakodnevne vadbe joge in meditacije, ki jih vodi Anja. Raziščite povezavo med telesom, umom in dušo ter poiščite notranji mir sredi zimske lepote.
 • Posebne delavnice:
  • Plesna delavnica – Pretočno telo: Pridružite se nam na poživljajoči gibalni delavnici pod vodstvom Katarine Barbare. Odkrijte radost gibanja in se izrazite skozi ples.
  • Zvočna kopel – Ritual z zvokom gongov: Doživite globoko sprostitev in zdravljenje s pomirjujočimi zvoki zvočne kopeli, ki jo na edinstven način vodi Antonia Pavlin. Naj vibracije zvoka izperejo stres in napetost.
  • Breathwork delavnica – Nazaj k dihu, nazaj k sebi: Raziščite moč svojega diha in se predajte potovanju v sebe pod vodstvom Sanje Premović. Ponovno se povežite s svojim notranjim jazom s transformativnim dihanjem.
 • Sprehodi v naravi: Podajte se v osupljive zimske pokrajine med sprehodi po naravi. Povežite se z neokrnjeno naravo in doživite mir zasneženega gozda.
 • Hranilna kuhinja: uživajte v okusnih in hranljivih jedeh, pripravljenih s sezonskimi živili.

Prihod je možen v petek popoldan ob 14. uri, program se začne ob 18. uri. V nedeljo bomo zaključili do 10. ure.

Program oddiha bo potekal v prelepem večnamenskem prostoru s čudovitim razgledom in podporno energijo.

V petek, po večerji, smo za vas pripravili nežno prizemljujočo prakso, ki ji bo sledil Ritual z uporabo zvokov gongov.

Sobota bo posebna. Dopoldan vas bo Sanja vodila na delavnici ‘Nazaj k dihu, nazaj k sebi.’ Sledi prosti čas, ki ga lahko preživite po svojih željah – morda se razvajate v savni, si privoščite masažo ali pa se pridružite sprehodu v gozdu. Za zaključek sobotnega večera pa nas bo vodila Katarina Barbara, ki je pripravila gibalno delavnico z naslovom ‘Pretočno telo.’

V nedeljo se bomo zjutraj podali v naravo, kjer bomo meditirali in občudovali sončni vzhod, ter se napolnili z energijo sonca. Še pred zajtrkom pa nas čaka še zadnja skupna praksa.

Za več informacij mi pišite na info@asteya.si

PROGRAM NA KRATKO

Petek, 2. februar:

 • Prihod in prijava od 14. ure.
 • Prosto (čas v naravi, kopanje, savnanje, meditacija …).
 • 18.00 večerja.
 • 19.15 Uvodna praksa Bhumi flow z Anjo.
 • 20.15 Ritual z zvokom gongov – Antonia Pavlin.

Sobota, 3. februar:

 • 7.00 Vayu flow z Anjo (75 min).
 • 8.30 Zajtrk.
 • 11.00 Delavnica: Nazaj k dihu, nazaj k sebi – Sanja Premović (90 min).
 • Prosto.
 • 18:00 večerja.
 • 20:00 Delavnica: Pretočno telo – Katarina Barbara Kavčič (90 min).

Nedelja, 4. februar:

 • 7.00 Meditacija na prostem ob sončnem vzhodu.
 • 7.30 Jala flow z Anjo (75 min).
 • 9.00 Zajtrk.
 • Odjava iz sob do 10.00 ure.

Dopuščamo možnost za manjše časovne in vsebinske spremembe, ter prilagoditev programa.

OPIS PROGRAMA

RITUAL Z ZVOKOM GONGOV Z ANTONIO

KAJ JE RITUAL Z ZVOKOM?

Pri Zvočni kopeli se udeleženci »kopajo« v valovih vibracij prvinskih inštrumentov, kot so gongi, tibetanske posode, kristalne posode, zvončki, piščali itd.

Vsak ima edinstveno izkustvo, za katero bi lahko rekli, da je vodeno s strani njegovega »notranjega vodstva« – tj. njegovih trenutnih potreb, kakor tudi njegove pripravljenosti, odločenosti in odprtosti za izkustva:

 • povezovanje z notranjo inteligenco in intuicijo,
 • prebujanje notranje ustvarjalnosti,
 • preobrazbe na vseh nivojih,
 • nove ideje in navdihi,
 • osvoboditev starih zapisov, programov, spominov …
 • izkustva onkraj kriterijev časa, prostora, materije in še česa …

KAJ SE ODVIJE V ČLOVEKU, KO PRISLUHNE GONGU?

Zvok gonga ovije posameznika v Zvočno polje, ki omogoča njegovemu fizičnemu, čustvenemu in mentalnemu telesu hitrejše regeneracijske procese. Hkrati upočasni možgansko valovanje in prisotnega pripelje v stanje zavestnega, budnega sanjanja. Ko smo namreč izpostavljeni zvoku in vibracijam prvinskih instrumentov, se lažje globoko sprostimo, prav globoka sprostitev pa je prvi pogoj za ravnovesje v telesu.

Ego se utiša, vajeti prevzame notranja inteligenca, ki začne spontano v telesu utrjevati zdravje s popravljanjem poškodb na DNK. Tako samozdravljenje se sicer neprenehoma odvija, toda najučinkovitejše je, ko naš racionalni um spi. Globoka sproščenost pri Zvočni kopeli uspava razum, vendar nas ne prikrajša za zavedanje kot spanec.

Z Zvokom ustvarjam skupinske ali individualne rituale. Vsak ritual ima določen namen in sporočilo, tako, da se naš osebnostni razvoj nadgrajuje. Pri individualni seansi vsi inštrumenti zvenijo z vibracijo posameznika. Doživetje Zvoka in vibracij je intenzivno in polno. Če je meditacija v Zvoku skupinska, je vsak udeleženec v individualnem procesu, obenem pa moč skupine povzroči, da se individualne (in skupinske) namere manifestirajo lažje in hitreje.

Antonia  je po formalni izobrazbi dipl. med. sestra, sicer pa žena in mama treh otrok. Zvok in vibracijo raziskuje že odkar ve zase, z Zvokom prvinskih instrumentov pa ustvarja deset let. Njena pot do točke “tukaj in zdaj” je imela kar nekaj “ovinkov”.
Tako pa se je AnTONia opisala sama:
Ne morem reči, da sem že kot otrok bila povezana z instrumenti in da sem že od nekdaj raziskovala Zvok. Odrasla sem na preprosti kmetiji in bila vedoželjna a ubogljiva punčka. Vmes sem odtavala v »svoj svet«, največkrat v naravo. Včasih je bilo to med opravili na njivi ali travniku ob nabiranju zelišč z mamo. Spet drugič ob opravilih v hlevu, peki kruha ali ob raziskovanju divjih skritih rokavov reke Mure. Ko se sedaj ozrem nazaj v tisti čas, se zavem, da se je prav tam začel razvijati čut za vibracijo in njene različne nianse.

Več o Antoniji in njenem delu si lahko prebrete tukaj.

DELAVNICA S SANJO: NAZAJ K DIHU, NAZAJ K SEBI

Sanja je svoje izobraževanje za breathwork facilitatorko opravljala in še opravlja pri priznani akademiji Alchemy of Breath.

Želi deliti sporočilo, da je nekaj tako preprostega, vsakdanjega in navidezno samoumevnega kot dihanje, izjemnega pomena v naših življenjih.  Če dih ozavestimo in se z njim globoko povežemo (preko njega pa tudi s svojim telesom), nam lahko v čustveno težkih trenutkih služi kot dragoceno orodje, ki nas usidra v »tukaj in zdaj« ter pomaga povrniti mir in jasnost.  

Dihanje je v današnjem hitrem svetu zelo spregledano in samoumevno dejanje, ki od nas (običajno) ne zahteva nobenega truda. Še več najpogosteje (razen v primerih, ko smo bolni in imamo zamašen nos :)) se svojega diha sploh ne zavedamo. V resnici pa je dihanje eno najpomembnejših orodij, ki jih imamo direktno pod našim nosom. 

Na delavnici bomo dih uporabili v dva, enako pomembna, a zelo različna, namena. V prvem delu delavnice (”Nazaj k dihu”) bomo ozaveščali dih in se preko njega povezali s telesom. Naučili se bomo tehnik dihanja, ki naš živčni sistem vračajo v ravnovesje in spodbujajo sprostitev. 

V drugem delu delavnice (”Potovanje v središče sebe”) bomo telo aktivirali z zavednim povezanim dihom, upočasnili valovanje možganov in dali prostor zastali energiji, da se sprosti iz telesa in transformira. 

 

DELAVNICA S KATARINO BARBARO: PRETOČNO TELO

Pretočno telo je gibalna delavnica, kjer bomo telesu ponudili prostor in čas, da se gibalno/plesno prebudi ter izživi impulze, ki se skrivajo v njem. Skozi vodeno improvizacijo bomo telo prvo skenirali, nato ga z artikulacijo začutili ter popeljali v prostor. Raziskovali ter spoznavali bomo svoje telo, njegove zaznave, zmožnosti in meje, ki jih stalno prestavljamo. S pomočjo orodij sodobne plesne tehnike bomo iskali individualen način gibanja ter kreativnega izražanja, ki mu bomo dovolili, da se  ob stikih z drugimi premikajočimi telesi v prostoru, transformira.

Z delom v paru oz. skupini bomo telesu ponudili možnost, da prehaja skozi gibalne vzorce, ki bi jih samostojno mogoče težje doseglo, s tem pa odvzamemo pritisk tega kako bi naše gibanje naj zgledalo. Cilj delavnice je uglasiti naše telo, se razplesati ob glasbi, sprostiti, predvsem pa priti do točke, ko se ne obremenjujemo kako naše gibanje zgleda na ven, temveč kako se ob tem počutimo.

Katarina Barbara se je kot otrok ukvarjala z gimnastiko, baletom in modern plesno tehniko. Njeno kreativno raziskovanje sodobnih plesnih tehnik se je začelo v bazi Center Plesa Maribor. Kasneje je izobraževanje nadaljevala na priznani akademiji SEAD v Salzburgu, ki jo je leta 2014 zaključila kot diplomirana plesalka sodobnega plesa ter istega leta pridobila status samozaposlene v kulturi, kjer deluje kot plesalka, koreografinja in pedagoginja.

Katarina je član komisije za podeljevanje nacionalnih poklicnih kvalifikacij za plesalce in koreografe.

Na svoji poti profesionalne plesalke je sodelovala s številnimi koreografi doma in v tujini, koreografirala razne miniature kot tudi celovečerne plesne predstave. Preizkusila se je tudi kreiranju dveh kratkih plesnih filmov ter video otroške plesne predstave.

Leta 2020 je začela vzpostavljati svoj gibalni režim, ki sestoji iz prijemov sodobno plesnih tehnik, pilatesa ter joge, vseskozi pa z vsestranskim umetniškim raziskovanjem išče in postavlja lasten gibalni besednjak, katerega osrednja tema je telo in njegova stanja, ki jih dojema kot neizčrpen vir inspiracije.

 

ORGANIZACIJA IN IZVEDBA – ANJA

Anja je leta 2013 diplomirala na Fakulteti za šport v Ljubljani. Je profesorica športne vzgoje in učiteljica joge. Svoje poslanstvo je našla v poučevanju joge s poudarkom na zavedanju in čutenju. Anja je leta 2016 zaključila svoj prvi 200-urni tečaj za učitelja joge v Nataraja joga studiu v Ljubljani. Svoje znanje joge je nadgradila s Prenatal Teacher Training-om in drugim 200-urnim Yoga Teacher Training-om, oba pri Spanda Institute, in je v procesu pridobivanja 500-urnega certifikata. Kot učiteljica ostaja večna učenka. Iz ljubezni do joge je Anja v Mariboru ustanovila Asteya yoga studio, kjer od leta 2017 nudi jogo v skupini in zasebno jogo. Anjine ure temeljijo na Vinyasa flowu in so namenjene prebujanju občutkov na različnih nivojih, prisotnosti in zavedanju naravnega stanja. Svoj mir najde v naravi, iz katere črpa pomembna načela sočutja, pristnosti, skrbi in odgovornosti.

“Tako kot narava spreminja svoje barve in pluje skozi različne razmere, poskušam z jogo ujeti večni ritem ponovnega rojstva, spreminjanja in sprejemanja.” – Anja

Bhumi Flow

Stabilnost, prizemljenost, varnost in zaupanje bodo naša vodila skozi prakso. Srečali se bomo z različnimi ravnotežnimi asanami, prizemljitvenim dihom in zavestno počasnejšimi prehodi med položaji. Praksa ne bo samo udobna in prijetna, bo tudi malo naporna, vsekakor pa v prvi vrsti prilagojena temu, da bomo pred njo ravno na večerji. Bhumi je hindujska boginja zemlje,  tudi zemlja kot eden od  elementov v hindujski tradiciji oz. ajurvedi.

Jala Flow 

Mirna in hkrati sočna, tekoča, fluidna praksa. Takšna kot je tudi voda. Poudarek prakse bo na iskanju prostora, mehkobe, spročenosti predvsem v predelu medenice. Ker smo zaradi veliko sedenja v tem predelu večinoma zakrčeni, lahko ta flow deluje hkrati kot izziv in olajšanje. 

Vayu Flow 

V tej dinamični praksi, povezani z elementom zraka bomo poiskali načine, kako delovati lahkotno, breztežnostno, skoraj nevidno. Iz stabilnih temeljev, ki jih skozi stopala, dlani in ravnotežne asane postavimo v praksi zemlje smo pri tej praksi višje, v predelu srca in prsnega koša. Pričakujete lahko več dela v predelu prsne hrbtenice in več dela ramenskega obroča. Vse v smislu odpiranja, ustvarjanja prostora tukaj. V tej praksi bo več zaklonov, več zavestnega dela s hrbtnimi mišicami, kot pri ostalih praksah. Še vedno pa vse z veliko mero občutka in zavedanja.

NASTANITEV IN HRANA

V času oddiha bomo bivali v čudovitih in izjemno lepih, udobnih sobah  Pohorje Village Wellbeing Resort .

V sklopu resorta je tudi restavracija, kjer bo poskrbljeno za kvalitetne in okusne obroke.

PRIJAVE

Število mest je omejeno. Oddih bo izpeljan ob prijavi najmanj 6 in največ 15 oseb. 

Prijave do 22. decembra 2023:

Cena celotnega paketa na osebo glede na nastanitev:

 • 319,00 €/osebo za nastanitev v nadstandardni dvoposteljni sobi****
 • 359,00 €/osebo za nastanitev v nadstandardni enoposteljni sobi****

Prijave po 22. decembru 2023:

Cena celotnega paketa na osebo glede na nastanitev:

 • 339,00 €/osebo za nastanitev v nadstandardni dvoposteljni sobi****
 • 379,00 €/osebo za nastanitev v nadstandardni enoposteljni sobi****

Rezervacija mesta na oddihu je potrjena s plačilom. 

Oddih se poravna v dveh delih. Prvi del se poravna podjetju Asteya s.p. ob prijavi oz. prejetem predračunu, drugi del se poravna direktno na recepciji nastanitve v času oddiha.

V primeru odpovedi do 18. januarja 2024 dobite vrnjen celoten znesek, ki ste ga poravnali ob rezervaciji.

V primeru odpovedi po 18. januarju 2024 dobite vrnjenih 50% od zneska, ki ste ga poravnali ob rezervaciji.

 

Cena vključuje:

 • Delavnico: Pretočno telo – Katarina Barbara Kavčič
 • Delavnico: Nazaj k dihu, nazaj k sebi – Sanja Premović
 • Ritual z zvokom gongov – zvočna kopel  – Antonia
 • Flow prakse joge z Anjo
 • nočitev v nadstandardni sobi
 • samopostrežni zajtrk in večerjo primerno tudi za vegetarijance
 • 3 urni dnevni vstop dnevno v bazene centra Bolfenk
 • neomejeno uporabo brezžičnega interneta in parkirno mesto
 • uporaba zunanjih rekreativnih površin in večnamenski prostor

Doplačila:

 • Turistična taksa 1,50 € / osebo / dan
 • Prijava gostov 1,50 € / osebo / dan
 • Doplačilo za veganske obroke 8€/ osebo / na dan
 • hišni ljubljenček 15€ / dan
 • Vstop v svet savn 26€/osebo (odprto od 16.- 20. ure)
 • Masaže po izboru (termin si rezervirate sami na info@resort.si ali 02 603 55 00)
 • Prevoz do lokacije, dodatna hrana, pijača

Prijave sprejemamo izključno​​ na info@asteya.si, za več informacij lahko tudi pokličete na 040 586 072.

Se veselimo srečanja in povezovanja.