3-DNEVNI ASTEYA ODDIH – JESEN 2023

3-DNEVNI ASTEYA ODDIH – JESEN 2023

13. – 15. oktober na Mariborskem Pohorju

Joga, ples, potovanje diha, ritual z zvokom, …

Vabimo vas, da se nam pridružite na 3 – dnevnem Asteya yoga oddihu – jesen 2023 na prekrasni lokaciji Pohorje Village Wellbeing Resort v terminu od 13. do 15. oktobra 2023.

V skrbno pripravljenem programu vas čaka:

 • Ritual z zvokom gongov – zvočna kopel  – Antonia
 • Nazaj k dihu, nazaj k sebi – Sanja Premović
 • Pretočno telo Katarina Barbara Kavčič
 • Flow prakse joge – Anja

Namenite si nekaj dni, usmerite pozornost k svoji duši, v svoje srce da se ponovno povežete sami s seboj.

Prihod in začetek v petek popoldan po 14. uri, odhod in zaključek v nedeljo po 10. uri.

Program oddiha bo potekal v čudovitem večnamenskem prostoru s prekrasnim razgledom in energijo, ki podpira.

V petek, po večerji sem za nas pripravila nežno prizemljujočo prakso, kateri bo sledil Ritual z zvokom gongov.

Sobota bo edinstvena. Dopoldan nas bo Sanja vodila na delavnici Nazaj k dihu, nazaj k sebi. Temu sledi kar nekaj prostega časa, ki ga lahko preživite popolnoma po svoje in čisto zase, si na primer privoščite razvajanje v savni ali kakšno masažo, lahko pa se pridružite sprehodu v gozdu. Za zaključek sobotnega večera se bomo  prepustili Katarini, ki je za nas pripravila gibalno delavnico Pretočno telo.

V nedeljo si bomo jutranjo meditacijo privoščili v naravi. Občudovali bomo sončni vzhod in se napolnili z energijo sonca. Temu pa bo še pred zajtrkom sledila zadnja skupna praksa. 

Za več informacij mi pišite na info@asteya.si

PROGRAM NA KRATKO

Petek, 13. oktober:

 • Prihod in prijava od 14. ure
 • Prosto (čas v naravi, kopanje, savnanje, meditacija …)
 • 18.00 večerja
 • 19.15 Uvodna praksa Bhumi flow z Anjo
 • 20.15 Ritual z zvokom gongov – Antonia 

Sobota, 14. oktober:

 • 7.00 Jala flow z Anjo (75 min)
 • 8.30 Zajtrk
 • 11.00 Delavnica: Nazaj k dihu, nazaj k sebi – Sanja Premović (90 min)
 • Prosto
 • 18:00 večerja
 • 20:00 Delavnica: Pretočno telo – Katarina Barbara Kavčič (90 min)

Nedelja, 6. avgust:

 • 7.00 Meditacija na prostem ob sončnem vzhodu
 • 7.30 Agni flow z Anjo (75 min)
 • 9.00 Zajtrk
 • Odjava iz sob do 10.00 ure

Dopuščamo možnost za manjše časovne in vsebinske spremembe, ter prilagoditev programa.

Udeleženci prejmejo praktično darilo v sodelovanju z Snow Monkey in Luci Clothing.

OPIS PROGRAMA

RITUAL Z ZVOKOM GONGOV Z ANTONIO

KAJ JE RITUAL Z ZVOKOM?

Pri Zvočni kopeli se udeleženci »kopajo« v valovih vibracij prvinskih inštrumentov, kot so gongi, tibetanske posode, kristalne posode, zvončki, piščali itd.

Vsak ima edinstveno izkustvo, za katero bi lahko rekli, da je vodeno s strani njegovega »notranjega vodstva« – tj. njegovih trenutnih potreb, kakor tudi njegove pripravljenosti, odločenosti in odprtosti za izkustva:

 • povezovanje z notranjo inteligenco in intuicijo,
 • prebujanje notranje ustvarjalnosti,
 • preobrazbe na vseh nivojih,
 • nove ideje in navdihi,
 • osvoboditev starih zapisov, programov, spominov …
 • izkustva onkraj kriterijev časa, prostora, materije in še česa …

KAJ SE ODVIJE V ČLOVEKU, KO PRISLUHNE GONGU?

Zvok gonga ovije posameznika v Zvočno polje, ki omogoča njegovemu fizičnemu, čustvenemu in mentalnemu telesu hitrejše regeneracijske procese. Hkrati upočasni možgansko valovanje in prisotnega pripelje v stanje zavestnega, budnega sanjanja. Ko smo namreč izpostavljeni zvoku in vibracijam prvinskih instrumentov, se lažje globoko sprostimo, prav globoka sprostitev pa je prvi pogoj za ravnovesje v telesu.

Ego se utiša, vajeti prevzame notranja inteligenca, ki začne spontano v telesu utrjevati zdravje s popravljanjem poškodb na DNK. Tako samozdravljenje se sicer neprenehoma odvija, toda najučinkovitejše je, ko naš racionalni um spi. Globoka sproščenost pri Zvočni kopeli uspava razum, vendar nas ne prikrajša za zavedanje kot spanec.

Z Zvokom ustvarjam skupinske ali individualne rituale. Vsak ritual ima določen namen in sporočilo, tako, da se naš osebnostni razvoj nadgrajuje. Pri individualni seansi vsi inštrumenti zvenijo z vibracijo posameznika. Doživetje Zvoka in vibracij je intenzivno in polno. Če je meditacija v Zvoku skupinska, je vsak udeleženec v individualnem procesu, obenem pa moč skupine povzroči, da se individualne (in skupinske) namere manifestirajo lažje in hitreje.

Antonia  je po formalni izobrazbi dipl. med. sestra, sicer pa žena in mama treh otrok. Zvok in vibracijo raziskuje že odkar ve zase, z Zvokom prvinskih instrumentov pa ustvarja deset let. Njena pot do točke “tukaj in zdaj” je imela kar nekaj “ovinkov”.
Tako pa se je AnTONia opisala sama:
Ne morem reči, da sem že kot otrok bila povezana z instrumenti in da sem že od nekdaj raziskovala Zvok. Odrasla sem na preprosti kmetiji in bila vedoželjna a ubogljiva punčka. Vmes sem odtavala v »svoj svet«, največkrat v naravo. Včasih je bilo to med opravili na njivi ali travniku ob nabiranju zelišč z mamo. Spet drugič ob opravilih v hlevu, peki kruha ali ob raziskovanju divjih skritih rokavov reke Mure. Ko se sedaj ozrem nazaj v tisti čas, se zavem, da se je prav tam začel razvijati čut za vibracijo in njene različne nianse.

Več o Antoniji in njenem delu si lahko prebrete tukaj.

DELAVNICA S SANJO: NAZAJ K DIHU, NAZAJ K SEBI

Sanja je svoje izobraževanje za breathwork facilitatorko opravljala in še opravlja pri priznani akademiji Alchemy of Breath.

Želi deliti sporočilo, da je nekaj tako preprostega, vsakdanjega in navidezno samoumevnega kot dihanje, izjemnega pomena v naših življenjih.  Če dih ozavestimo in se z njim globoko povežemo (preko njega pa tudi s svojim telesom), nam lahko v čustveno težkih trenutkih služi kot dragoceno orodje, ki nas usidra v »tukaj in zdaj« ter pomaga povrniti mir in jasnost.  

Dihanje je v današnjem hitrem svetu zelo spregledano in samoumevno dejanje, ki od nas (običajno) ne zahteva nobenega truda. Še več najpogosteje (razen v primerih, ko smo bolni in imamo zamašen nos :)) se svojega diha sploh ne zavedamo. V resnici pa je dihanje eno najpomembnejših orodij, ki jih imamo direktno pod našim nosom. 

Na delavnici bomo dih uporabili v dva, enako pomembna, a zelo različna, namena. V prvem delu delavnice (”Nazaj k dihu”) bomo ozaveščali dih in se preko njega povezali s telesom. Naučili se bomo tehnik dihanja, ki naš živčni sistem vračajo v ravnovesje in spodbujajo sprostitev. 

V drugem delu delavnice (”Potovanje v središče sebe”) bomo telo aktivirali z zavednim povezanim dihom, upočasnili valovanje možganov in dali prostor zastali energiji, da se sprosti iz telesa in transformira. 

 

DELAVNICA S KATARINO BARBARO: PRETOČNO TELO

Pretočno telo je gibalna delavnica, kjer bomo telesu ponudili prostor in čas, da se gibalno/plesno prebudi ter izživi impulze, ki se skrivajo v njem.

Skozi vodeno improvizacijo bomo telo prvo skenirali, nato ga z artikulacijo začutili ter popeljali v prostor. Raziskovali ter spoznavali bomo svoje telo, njegove zaznave, zmožnosti in meje, ki jih stalno prestavljamo.

Z pomočjo orodij sodobne plesne tehnike bomo iskali individualen način gibanja ter kreativnega izražanja, ki mu bomo dovolili, da se  ob stikih z drugimi premikajočimi telesi v prostoru, transformira.

Z delom v paru oz. skupini bomo telesu ponudili možnost, da prehaja skozi gibalne vzorce, ki bi jih samostojno mogoče težje doseglo, s tem pa odvzamemo pritisk tega kako bi naše gibanje naj zgledalo. Cilj delavnice je uglasiti naše telo, se razplesati ob glasbi, sprostiti, predvsem pa priti do točke, ko se ne obremenjujemo kako naše gibanje zgleda na ven, temveč kako se ob tem počutimo.

Katarina Barbara se je kot otrok ukvarjala z gimnastiko, baletom in modern plesno tehniko. Njeno kreativno raziskovanje sodobnih plesnih tehnik se je začelo v bazi Center Plesa Maribor. Kasneje je izobraževanje nadaljevala na priznani akademiji SEAD v Salzburgu, ki jo je leta 2014 zaključila kot diplomirana plesalka sodobnega plesa ter istega leta pridobila status samozaposlene v kulturi, kjer deluje kot plesalka, koreografinja in pedagoginja.

Katarina je član komisije za podeljevanje nacionalnih poklicnih kvalifikacij za plesalce in koreografe.

Na svoji poti profesionalne plesalke je sodelovala s številnimi koreografi doma in v tujini, koreografirala razne miniature kot tudi celovečerne plesne predstave. Preizkusila se je tudi kreiranju dveh kratkih plesnih filmov ter video otroške plesne predstave.

Leta 2020 je začela vzpostavljati svoj gibalni režim, ki sestoji iz prijemov sodobno plesnih tehnik, pilatesa ter joge, vseskozi pa z vsestranskim umetniškim raziskovanjem išče in postavlja lasten gibalni besednjak, katerega osrednja tema je telo in njegova stanja, ki jih dojema kot neizčrpen vir inspiracije.

 

ORGANIZACIJA IN IZVEDBA – ANJA

Sem Anja, diplomirana profesorica športne vzgoje in učiteljica joge, ki sem svoje poslanstvo našla v vodenju joge s poudarkom na zavedanju in čutenju. 

Iz ljubezni do joge sem ustanovila Asteya yoga studio v Mariboru in razvila lasten koncept joga oddiha. Poučujem flow prakso joge, s katero pomagam prebuditi čutenje na različnih ravneh, prisotnost v trenutku in ozavestiti naravno stanje. Znanje joge sem nadgradila s certifikatom joge za nosečnice, saj je joga čudovita podpora v obdobju pričakovanja novega življenja.

Svoj mir najdem v naravi, iz katere črpam pomembna načela sočutnosti, pristnosti, skrbnosti in odgovornosti. Tako kot narava spreminja svoje barve in pluje skozi različne razmere, poskušam tudi sama z jogo ujeti večni ritem prerojevanja, spreminjanja in sprejemanja.

Moj način vodenja joge se z leti spreminja. Če sem bila na začetku svoje poti bolj naklonjena dinamični jogi, se po številnih izobraževanjih in vaditeljskih izkušnjah posvečam združevanju različnih pristopov.

NASTANITEV IN HRANA

V času oddiha bomo bivali v čudovitih in izjemno lepih, udobnih sobah  Pohorje Village Wellness and Spa Resorta.

V sklopu resorta je tudi restavracija, kjer bo poskrbljeno za kvalitetne in okusne obroke. Tudi vegetarijanske. 

PRIJAVE

Število mest je omejeno. Oddih bo izpeljan ob prijavi najmanj 6 in največ 15 oseb. Nekaj mest je že zasedenih.

Prijave do 21. septembra 2023:

Cena celotnega paketa na osebo glede na nastanitev:

 • 319,00 €/osebo za nastanitev v nadstandardni dvoposteljni sobi****
 • 359,00 €/osebo za nastanitev v nadstandardni enoposteljni sobi****

Prijave po 21. septembru 2023:

Cena celotnega paketa na osebo glede na nastanitev:

 • 339,00 €/osebo za nastanitev v nadstandardni dvoposteljni sobi****
 • 379,00 €/osebo za nastanitev v nadstandardni enoposteljni sobi****

Rezervacija mesta na oddihu je potrjena s plačilom. 

Oddih se poravna v dveh delih. Prvi del se poravna podjetju Asteya s.p. ob prijavi in prejetem predračunu, drugi del se poravna direktno na recepciji nastanitve v času oddiha.

V primeru odpovedi do 21. septembra dobite vrnjen celoten znesek, ki ste ga poravnali ob rezervaciji.

V primeru odpovedi po 21. septembra dobite vrnjenih 50% od zneska, ki ste ga poravnali ob rezervaciji.

 

Cena vključuje:

 • Ritual z zvokom gongov – zvočna kopel  – Antonia
 • Delavnico: Nazaj k dihu, nazaj k sebi – Sanja Premović
 • Delavnico: Pretočno telo – Katarina Barbara Kavčič
 • Flow prakse joge z Anjo
 • nočitev v nadstandardni sobi
 • samopostrežni zajtrk in večerjo primerno tudi za vegetarijance
 • 3 urni dnevni vstop dnevno v bazene centra Bolfenk
 • neomejeno uporabo brezžičnega interneta in parkirno mesto
 • uporaba zunanjih rekreativnih površin in večnamenski prostor

Doplačila:

 • Turistična taksa 1,50 € / osebo / dan
 • Prijava gostov 1,50 € / osebo / dan
 • Doplačilo za veganske obroke 8€/ osebo / na dan
 • hišni ljubljenček 15€ / dan
 • Vstop v svet savn 26€/osebo (odprto od 16.- 20. ure)
 • Masaže po izboru (termin si rezervirate sami na info@resort.si ali 02 603 55 00)
 • Prevoz do lokacije, dodatna hrana, pijača

Prijave sprejemamo izključno​​ na info@asteya.si, za več informacij lahko tudi pokličete na 040 586 072.

Se veselimo srečanja in povezovanja.