108 POZDRAVOV SONCU OB MEDNARODNEM DNEVU JOGE

108 POZDRAVOV SONCU OB MEDNARODNEM DNEVU JOGE

108 POZDRAVOV SONCU OB MEDNARODNEM DNEVU JOGE
Sreda, 21. junij 2023 ob 19. uri v Asteya yoga studiu.*
*V primeru lepega, suhega in stabilnega vremena obstaja možnost da se praksa prestavi v park.
21. JUNIJ
Generalna skupščina Združenih narodov je decembra 2014 sprejela resolucijo, ki jo je podprlo 177 držav članic, med drugim tudi Republika Slovenija, in razglasila 21. junij za mednarodni dan joge.
108
108 je znano kot sveto število, ki predstavlja enost, spiritualnost in neskončnost. Število ena predstavlja božanskost, ali “enost”, ničla simbolizira “krog življenja” in osem je simbol neskončnosti, ki pomeni tudi “kot zgoraj, tako spodaj.”
Sanskrtski jezik obsega 54 črk. Vsaka črka je lahko izražena kot moški (Shiva) in ženski (Shakti) princip. Ko pomnožimo črke z obema spoloma; 54 x 2, dobimo rezultat 108.
Prav tako se 108 ponovitev Pozdravov soncu, mantre OM v joga praksi pogosto uporablja za čaščenje sprememb, na primer spremembo letnih časov, ali v času tragedije, da bi prinesli mir, spoštovanje in razumevanje.
POZDRAV SONCU – SURYA NAMASKAR
Surya namaskar je skupina asan, ki so povezane v določenem zaporedju. Surya se nanaša na sonce, namaskara pa pomeni pozdrav. Sonce simbolizira spiritualno zavest.
Na vodeni praksi največkrat srečamo Surya namaskar A in Surya namaskar B. Na dogodku bomo 108-krat ponovili Surya namaskar A.
Prakso bova vodili Natalija in Anja.
Število mest je omejeno. Prijavite se lahko na info@asteya.si
Prispevek za prakso je 10€. Del prispevkov bo namenjenih Zavodu za zaščito živali in narave – KOKI.
Se veseliva.